Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.04.2019

Fazer atsakās no sprostos dētām olām

Fazer apņemas no 2024. gada izmantot tikai ārpus sprostiem dētas vistu olas Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs. Šis lēmums attieksies uz visiem Fazer grupas uzņēmumiem un darbības valstīm, vispirms fokusējoties uz politikas ieviešanu Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs, savukārt Krievijas tirgum precīzs reformu ieviešanas plāns tiks izstrādāts šī gada laikā.

Uzņēmuma apņemšanās tika pieņemta sadarbībā ar dažādām iesaistītajām pusēm. Fazer norāda, ka apņemšanās neizmantot sprostos dētas olas iet roku rokā ar uzņēmuma ilgtspējības pieeju, uzsverot dzīvnieku labturību kā nozīmīgu apsvērumu šāda soļa veikšanā. 

"Mēs esam ļoti pateicīgi par dažādu partneru ieguldījumu mērķa nospraušanā. Mums bija svarīgi ieklausīties piegādātājos, dzīvnieku aizstāvības organizācijās un ražotāju organizācijās," saka Nina Elomaa, Fazer grupas ilgtspējas direktore. "Mēs ceram turpināt labu dialogu un esam gatavi pārvērtēt mūsu mērķus un rast jaunus risinājumus ilgtspējīgas olu ražošanas atbalstīšanai, ja pieejamība un tirgus situācija to pieļaus."

"Mēs apsveicam Fazer ar lielisko lēmumu, kas būtiski uzlabos miljoniem dējējvistu labklājību. Ar šo lēmumu Fazer sper milzīgu soli uzņēmuma korporatīvās sociālās atbildības izaugsmē un rāda pozitīvu priekšzīmi citiem uzņēmumiem," komentē biedrības Dzīvnieku brīvība valdes locekle Katrīna Krīgere.

Fazer ir starptautisks, ģimenei piederošs uzņēmums, kas darbojas deviņās valstīs un eksportē produktus uz vairāk nekā 40 valstīm. 2018. gadā Fazer grupas peļņa bija 1,6 miljardi eiro un uzņēmums nodarbinājis vairāk nekā 15000 darbiniekus. Fazer biznesa virzieni – maize, saldumi, uz graudaugu un augu bāzes radīti produkti, ēdināšanas pakalpojumi.

Fazer grupas uzņēmums Fazer Latvija ir viena no lielākajām maiznīcām Latvijā, kuras ceptuve un kūku ražotne Ogrē nodarbina vairāk nekā 320 darbinieku, nodrošinot produkciju arī Igaunijas, Lietuvas un Somijas tirgiem.


 Katrīna Krīgere


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts