Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

27.05.2013

Dārzeņu iepirkuma un pārstrādes sezona „Spilvā” ir sākusies.

Pirmajās 3 dienās iepirktas 12 tonnas skābeņu. Kopā paredzēts pārstrādāt 122,7 tonnas
 
Ar skābeņu iepirkumu sākusies šī gada dārzeņu ražas pārstrādes sezona ražotājuzņēmumā „Spilva”. Pirmajās 3 dienās „Spilvā” jau saņemtas 12 tonnas skābeņu no Latvijas piegādātājiem. Lielākā daļa skābeņu tiek piegādātas no Cēsu apkaimes. Kopējais sezonas dārzeņu iepirkums „Spilvā” paredzēts 517,1 tonnas apjomā.

„Karstā laika dēļ skābenes izauga ļoti strauji – apmēram vienas nedēļas laikā. Šobrīd skābenes ir ar mīkstiem kātiem un ļoti ērtas pārstrādei. Tāpat jārēķinās, ka karsta laika saglabāšanās apstākļos veidojas skābeņu ziedkāti, kas piegādātājiem ir jāšķiro nost, un skābenes var sākt pāraugt. 

Vienā no saimniecībām skābeņu stādījums ļoti cietis no stipra lietus un krusas, kā rezultātā no šīs zemnieku saimniecības vienas tonnas vietā saņēmām tikai 100 kg. Tomēr kopumā piegādes un pārstrāde rit pilnā sparā. Vienā dienā spējam pieņemt 4 tonnas skābeņu, kas arī pagaidām tiek nodrošināts,” skaidro Dana Erciņa-Užāne, „Spilvas” mārketinga direktore.

No iepirktajām skābenēm tiek ražots produkts, kas ir populārs kā Latvijā, tā arī Lietuvā un Krievijā skābeņu zupas pagatavošanai. Tieši Lietuvā pieprasījums pēc skābenēm ir īpaši pieaudzis – šopavasar produkts Lietuvā bija pilnīgi izpirkts, un tagad tiek gaidīti ražojumi jau no šī gada ražas.

Maijā „Spilva” ir palielinājusi dārzeņu iepirkuma plānus; šosezon paredzēts iepirkt 517,1 tonnu dārzeņu; taču šis nav galīgais šīs sezonas ražu daudzums, jo tajā vēl nav iekļauti ogu un augļu iepirkuma apjomi, kas kļūst zināmi iepirkumu sezonas gaitā. 

Kopumā 2013. gada sezonā ir plānots iepirkt 140,2 tonnas gurķu, 122,7 tonnas skābeņu, 33,9 tonnas saldo piparu, 33,6 tonnas kabaču, 23,9 tonnas baklažānu, 2,4 tonnas diļļu, 150 tonnas mārrutku sakņu, 10 tonnas pelēko zirņu u.c. Dārzeņu piegādes lielākajā daļā dārzeņu grupu paredzētas no Latvijas piegādātājiem.

Lai pilnībā nodrošinātu dārzeņu pārstrādes plānus, „Spilva” aicina pieteikties skābeņu un mārrutku sakņu piegādātājus no Latvijas!



Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts