Burgeri pazīst ikviens
Burgeru pētnieku vidū nav vienotības par burgera dzimšanas dienu. Dažos avotos tiek minēts gan 1891. gads, dažos 1900. gads.
Tomēr lielākais vairums uzskata, ka burgera dzimšanas gads ir 1904., kad starptautiskajā izstādē- gadatirgū Sentluisā burgerus piedāvāja vairākos kioskos.
Sākotnēji burgera nosaukums bija Hamburgers, kuru restorāns Ņujorkā ar mērķi piesaistīt ēstuvei vācu imigrantus. Hamburgera pamatā bija īpaši sagatavota lielopgaļas kotlete.
Pēc dažiem gadiem kāds amerikāņu pavārs papildināja Hamburgeru ieliekot to starp maizes šķēlēm. Bet Hamburgeru uzvaras gājiens sākās 1948. gadā, kad brāļi Mcdonalds sāka tirgot burgerus autovadītājiem. Ēstuves ēdienkartē bija iekļauti deviņi ēdieni: hamburgeri, cheeseburgeri, limonādes, piens, kafija, čipsi un šķĒle no pīrāga. Tajos gados burgers maksāja 15 centus.
Hamburgers bija ātri un ērti ēdams vadot auto un ātri ieguva popularitāti. Hamburgeri kļuva par iecienītu uzkodu un jau 1958. gadā Mcdonalds pārdeva 100 miljonu hamburgeru.
Hamburgera recepte ir nemainīgi vienkārša – starp divās mīkstām ar sezama sēkliņām maizītēm, ielikta grilēta vai cepta maltās gaļas kotlete, salāti, tomāti, siers, sīpoli, marinēti gurķi un dažādas mērces- kečups, majonēze vai sinepes.
Horeca