Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.05.2015

Brīnišķīgām svinībām – Džeimija Olivera kolibri kūka

Atraktīvais un populārais pavārs Džeimijs Olivers 27. maijā svinēja savu 40 gadu jubileju. Par godu šim lielajam notikumam Džeimija komanda bija sarūpējusi viņam grandiozu pārsteiguma ballīti Zvaigžņu karu stilā, kurā bija ielūgti visi viņa tuvākie. Komanda bija parūpējusies par ikvienu sīkāko detaļu, izņemot….savu dzimšanas dienas torti virtuves virtuozs cepa pats. 

Šķiet, svinot kādus lielus svētkus, mēs vairs nevaram tos iedomāties bez tortes vai kūkas. Saldais pārsteigums ir kā punkts uz “i” svinībās. 

Un kas gan var būt labāks par pašu ceptu torti, kuras pagatavošanai veltam rūpes un mīlestību, lai iepriecinātu mums tuvus cilvēkus. 

Tāpēc Džeimijam Oliveram un sev par prieku, aicinām izmēģināt vienu no viņa izcilāko kūku receptēm, kas lieliski papildinās katrus svētkus.

Kolibri kūka

Diezgan vienkārši pagatavojama, šī kūka ir pārsteidzoša un ļoti garda. Gaisīgs biskvīts pildīts ar maigu banānu un ananāsu krēmu un pārklāts ar kraukšķīgiem, karamelizētiem pekanriekstiem – tā ir garšas pilnība. 

Sastāvdaļas:
Biskvītam:
 Olīveļļa
 350g miltu
 1 tējkarote malta kanēļa
 350g brūnā pūdercukura
 4 vidēja lieluma labi nogatavojušies banāni
 1x425g ananāsu šķēlītēs
 2 palielas olas
 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
 50g pekanriekstu

Krēmam:
 400g pūdercukura
 150g sviesta bez sāls istabas temperatūrā
 200g krēmsiera
 2 laimi

Karamelizētiem pekanriekstiem:
 100g pūdercukura
 50g pekanriekstu

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietaukojiet divas kūku veidnes (~23 cm diametrs). Bļodā izsijājiet miltus un kanēli, pievienojiet cukuru un diezgan lielu šķipsnu sāls. Citā bļodā lieciet visus nomizotos banānus un ar dakšiņu tos saspaidiet. Noteciniet un smalki sasmalciniet ananāsu šķēlītes un kopā ar olām, olīveļļu un vaniļas ekstraktu pievienojiet banāniem. 

Abu bļodu saturu samaisiet kopā līdz masa kļūst viendabīga. Smalki sakapājiet pekanriekstus un pievienojiet sagatavotajai masai. Tad pagatavoto mīklu sadaliet abās kūku veidnēs. Lieciet cepties cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Pēc tam ļaujiet biskvītiem atdzesēties veidnēs 10 minūtes, tad novietojiet tos uz metāla restītēm līdz tie pilnībā atdzisuši. 

Kamēr biskvīts dziest, ķerieties klāt krēma pagatavošanai. Ar mikseri sakuliet pūdercukuru un sviestu krēmveida masā. Tad pievienojiet krēmsieru, smalki sarīvētu viena laima miziņu un sulu - kuliet ar mikseri līdz maisījums vienmērīgs. Visu masu uz kādu brīdi ielieciet ledusskapī. 

Lai pagatavotu karamelizētos pekanriekstus, uz pannas uzberiet pūdercukuru un pielejiet nedaudz ūdens. Cepiet uz mērenas uguns, vienlaikus enerģiski maisot un pametot pannu gaisā līdz pūdercukurs izkusis un masa ir zeltaini brūna. Tad pievienojiet pekanriekstus un šķipsniņu sāls, pēc tam lejiet visu uz ieeļļota cepampapīra un atstājiet nedaudz atdzesēties. Pēc tam masu smalki sasmalciniet. 

Paņemiet vienu no biskvītiem un apsmērējiet to ar daļu krēma, tad virsū lieciet otru biskvītu un apsmērējiet krēmu visapkārt kūkai. Pēc tam uz kūkas lieciet otrā laima sarīvēto miziņu un karamelizētos pekanriekstus. Lai kūka izskatītos vēl fantastiskāk, dekorējiet to ar kādu no ēdamajiem ziedaugiem, piemēram, vijolītēm. 


Veidus, kā ar mīlestību pagatavot omulīgas maltītes un vienmēr pagatavot tās perfekti, varēs uzzināt  raidījuma ciklā „Džeimija Olivera mājas receptes”, kas skatāms TV kanālā „FOX Life” no pirmdienas līdz ceturtdienai, plkst. 12:30. Bet sākot ar 9. jūniju, no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 12:30 vēro, kā top izcilas maltītes pusstundā raidījumā „Džeimijs Olivers: maltīte 30 minūtēs”











Tija Ezeriņa.

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts