Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.04.2019

Atklāts jauns šokolādes efekts

Nesenā ASV pētījumā tika atklāts, ka uzņemot nelielas devas ar šokolādi pirms treniņa uzsākšanas, tiek ievērojami palielināta izturība, kas izskaidrojama ar izmaiņām vielmaiņā un muskuļu darbības uzlabošanos.

Eksperiments tika veikts ar pelēm, kas sadalītas divās grupās. Vienā grupā peles bija trenētas, tām pirms tam bijusi liela fiziskā slodze, otrā grupā peles nekādā ziņā nebija pieradušas pie fiziskas slodzes. Visām pelēm tika iebarota šokolāde.

Pēc tam sākās fiziskās izturības pārbaude. Pelēm lika skriet pa mehānisko skrejceļu, pēc tam pārbaudīta viņu sirdsdarbība. Atklājās ne tikai, ka netrenētās peles spēja slodzi izturēt ilgāk, bet arī muskuļu izturība bija palielinājusies daudz ievērojamāk.

Turklāt speciālisti atzina, ka šis princips attiecināms tikai uz šokolādi, jo tajā atrodamās vielas flavanola paveidi nav sastopami nevienā citā produktā.

Šeit arī jāpiemin fakts, ka šokolāde jālieto mazos daudzumos, vislabāk 5 gramus melnās šokolādes, kas viennozīmīgi tiek uzskatīta par veselīgāko no šokolādēm.

Zinātnieki paskaidroja, ka pirms treniņa uzņemot nelielus daudzumus šokolādes, arī cilvēkam būs tas pats efekts, tādēļ, lietojot nedaudz šokolādes pirms treniņa, arī jūs spēsiet uzlabot savu fizisko sniegumu.

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts