Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.02.2018

Atklāj jaunu tūrisma galamērķi –“Rīgas alus kvartālu”

Lai iepazīstinātu alus cienītājus no visas pasaules ar Latvijas alus daudzveidīgo piedāvājumu, šodien, 8. februārī, atklāts jauns tūrisma galamērķis – “Rīgas alus kvartāls”. Tajā pieejamas vismaz 100 Latvijā un Baltijā brūvēta craft alus šķirnes, ko ikviens interesents varēs nobaudīt ekskursijās stāstnieka pavadībā vai individuāli, plānojot savu maršrutu. 

Aigars Ruņģis, “Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks un alus kvartāla iniciators: “Latvija ir zeme, kur alus tiek turēts augstā godā, un nepārtraukti tiek rastas jaunas, tikai šim reģionam raksturīgas garšas. Pirms 100 gadiem Rīga bija Ziemeļeiropas alus darīšanas citadele, bet šodien pie mums ar īpašu sparu uzplaukušas craft alus darītavas. Pēdējo piecu gadu laikā Eiropā mazo alus darītavu skaits pieaudzis par 73%, savukārt Latvijā pēdējo divu gadu laikā sevi pieteikušas 12 jaunas mazās darītavas, un mūsu tirgū craft alus īpatsvars sasniedz jau 24%.” 

Lai iepazīstinātu alus cienītājus no Latvijas un visas pasaules ar brūžu daudzveidīgo piedāvājumu, vairāki Latvijas mazie alus darītāji un krodzinieki ir apvienojušies "Rīgas alus kvartālā". Vietā, kur pirms simts gadiem darbojās trīs lielas un slavenas alus darītavas –Bier- und Porterbrauerei  und Malzfabrik C. Stritzky, C. L. Kymmel un Bierbrauerei Gust. Kuntzendorff–Latvijā un Baltijā darīto craft alus šķirnes piedāvā  deviņi krogi, katrs ar savu raksturu un daļa pat ar savu brūzi. Tie ir “Valmiermuižas alus” darītavas vēstniecība, alus brūži “Labietis”, “Alķīmiķis”un “Ziemeļu Enkurs”, kā arī draugi, tuvējie krogi “Vest”, “Walters & Grapa”, “Taka”, “Zobens un Lemess”un “Autentika”.

“Svinot Latvijas simtgadi, Rīgas alus kvartāls piedāvā iepazīt īstās Latvijas alus garšas un izbaudīt alus meistaru izlolotās alus šķirnes īpašā gaisotnē, ko novērtēs īsti alus cienītāji. Tas ir jauns koncepts tūrisma un Latvijas alus eksporta veicināšanai uz citām valstīm Baltijas jūras reģionā un tālāk. Mūsu mērķis ir padarīt Rīgu par Ziemeļeiropas craft alus galvaspilsētu,”stāsta Aigars Ruņģis. 

Vita Jermoloviča, “Live Rīga”valdes priekšsēdētāja: “Rīga aizvien spēcīgāk iezīmēsevi ārvalstu tūristu iecienītāko Ziemeļvalstu galamērķu kartē. Un jau vairākus gadus par Rīgu stāstām kānozīmīgu galamērķi kvalitatīva ēdiena cienītājiem. Mēs vēsturiski esam bijuši arīalus lielpilsēta, un iniciatīva to atjaunot ir augsti vērtējama. Jaunatklātais "Rīgas alus kvartāls" ar tāunikālo novietojumu, piedāvājumu un gaisotni padarīs Rīgu par iekārojamu tūrisma galamērķi visiem, kuri sevi uzskata par alus baudītājiem.”

Alus kvartāla dibinātāji parakstījuši tā manifestu, apņemoties veicināt alus baudīšanas kultūru Latvijā, godāt īstu meistarību, sekmēt Latvijā darītā alus ražošanas attīstību un kvalitāti, rosināt atklātību, godīgi brūvējot alu un uzrādot visas tā sastāvdaļas, iepazīstināt Rīgas pilsētas viesus ar Latvijas alus savdabību un cildinot nest Latvijas garšas pasaulē, kā arī atbalstīt mazo alus darītāju un kroģētāju sadarbību un amata brālību. Ar pilnu manifesta tekstu iespējams iepazīties interneta vietnē beerdistrict.lv, kur atrodama arī informācija par “Rīgas alus kvartāla”atklāšanas notikumiem katrā no tā punktiem. 

Alus kvartālānotiek gan organizētas ekskursijas stāstnieku pavadībā, gan arīikviens interesents var izveidot savu maršrutu, pa kuru dodoties izzināt craft alus daudzveidību. Plašāka informācija par "Rīgas alus kvartālu" un par pieteikšanos ekskursijām latviešu, angļu un krievu valodāpieejama interneta vietnē un Facebook lapā. Ekskursijas pēc iepriekšējas pieteikšanās notiks otrdienās un trešdienās no plkst. 18.00.

Par godu alus kvartāla atklāšanai “Valmiermuižas alus”darītavā ir izbrūvēts jaunums –“Rīgas alus kvartāla porteris”, kas ierobežotā daudzumā būs pieejams tikai “Valmiermuižas alus Vēstniecībā”Rīgā un alus kvartāla krogos. 


Agnese Ruberte

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts