Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

04.03.2013

AS „Staburadze” pārņem Norvēģijas pārtikas ražotāja Kavli maizes cepumu „KORNI" ražošanu

AS „Staburadze” pārņem Norvēģijas pārtikas ražotāja Kavli maizes cepumu „KORNI" ražošanu, panākot Latvijā ražošanas apjomu pieaugumu, eksporta palielināšanu, kam sekos arī nodarbinātības pieaugums.

Maizes cepumi ir tradicionāls skandināvu pārtikas produkts,  ko ikdienā lieto kā alternatīvu maizei. Latvijā tiks ražoti četru veidu maizes cepumi. Produkti tiks izplatīti Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Jaunzēlandes un Japānas tirgos. 

Gadā šo produktu ražošanas apjoms sasniegs 450 tonnas. Vēl šogad ar zīmolu Selga maizes cepumi tiks piedāvāti arī Latvijas patērētājiem.

Ieva Jonsone, Eksporta direktore: „Ražošanas apjoma palielināšanā izšķiroša loma bija atzītajai cepumu Selga kvalitātei un veiktajai ražošanas procesa modernizācijai uzņēmumā. Paaugstinātā energoefektivitāte samazināja enerģijas patēriņu ražošanā, reizē kļūstot arī par videi draudzīgāku ražošanu.”

2011. un 2012. gadā realizēti uzņēmuma modernizācijas un energoefektivitātes pasākumi. Energoefektivitātes paaugstināšanas investīcijās kopumā ieguldīti 380 tūkst. latu, no kuriem 170, 5 tūkstoši latu bija Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums. Izmantotas Latvijas valsts piedāvātās iespējas, ko sniedz līdzekļi no emisiju kvotu tirdzniecības saskaņā ar Kioto protokolu. Savukārt speciāli maizes cepumu ražošanai tika iegādātas jaunas, kā arī speciālas iekārtas nopirktas no līdzšinējā ražotāja. Lai uzsāktu KORNI maizes cepumu ražošanu, papildus iekārtās investēti vēl ap 70 tūkstošiem latu.

Kavli ir pieredzes bagāts un atzīts pārtikas ražotājs, tāpēc sadarbība paver attīstības iespējas abiem sadarbības partneriem vietējos un eksporta tirgos. Nākotnē plānots sadarbību izvērst – Selga produkti tiks piedāvāti arī Kavli eksporta tirgos, Latvijā patērētājiem maizes cepumi tiks piedāvāti ar zīmolu Selga. Produktu iepakojumam izvēlēts videi draudzīgs iepakojums.

Ieguvēji būs arī citi Latvijas un Baltijas uzņēmumi: ražošanai nepieciešamās izejvielas, kas atbilst produktu kvalitātes prasībām, tiks iepirktas no vietējiem ražotājiem. Piemēram, kviešu miltus, auzu miltus, auzu pārslas, pilngraudu miltu maisījumus piegādās Rīgas dzirnavnieks.



Rita Voronkova

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts