Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.12.2013

Apbalvoti Rīgas Melnā balzama “tēva” Kunces pēcteči

“Latvijas balzams” jau trešo gadu svin “Rīgas Melnā balzama” receptūras radītāja Ābrama Kunces dzimšanas dienas svētkus, kuru ietvaros jau otro gadu sveic radošākos un inovatīvākos darbiniekus ar īpašo Kunces balvu. Darbinieki paši no sava vidus izvirza pretendentus balvai un balsojumā vienojas par uzvarētāju.

Šogad AS “Latvijas balzams” kolektīvs novērtēja divu kolēģu ieguldījumu uzņēmuma attīstībā un Kunces balva tika piešķirta diviem - vieglo alkoholisko dzērienu ražotnes galvenajai tehnoloģei Nataļjai Antoņenko un loģistikas direktoram Intaram Geidānam.

“Kunces dienu atzīmējam jau trešo reizi, un ar katru gadu mums kļūst arvien grūtāk izšķirties, kuram no “Latvijas balzama” darbiniekiem šo balvu piešķirt, jo radošu ideju autoru mums netrūkst. Šogad balvai tika izvirzīti 12 kolēģi, un patīkami pārsteidza augstā aktivitāte – balsošanā iesaistījās teju ceturtdaļa uzņēmuma gandrīz 600 cilvēku lielā kolektīva. Tā kā paši uzņēmumā strādājošie savā balsojumā par vienlīdz radošiem atzina divus kolēģus, nolēmām, ka Kunces balvu piešķirsim labākajiem kā jaunu produktu izstrādē, tā arī ražošanas un citu procesu uzlabošanā,” zina teikt AS “Latvijas balzams” komercdirektors Valters Kaže. 

Decembra pirmā piektdiena, kad uzņēmumā “Latvijas balzams” tiek atzīmēta Kunces diena, ir īpaša visam kolektīvam. Tās svinēšana aizsākās pēc 2011. gada zibakcijas, kad cilvēki darbā ieradās purpura un violetos toņos. Šāda krāsas izvēle bija simboliska – violetā krāsa saistās ar garīgo enerģiju un laika gaitā arī “Rīgas Melnais balzams” ir cieši savijies ar to, jo ne velti melnais balzams visbiežāk tiek dzerts kopā ar upeņu sulu. 

18.gadsimta Rīgas aptiekārs Abrahams Kunce ir pazīstams kā receptes autors “Rīgas Melnajam balzamam” – dzērienam, kurš mūsdienās ir ne tikai viens no savas kategorijas līderiem vairāk kā 20 pasaules valstīs, bet arī viens no senākajiem dzērienu zīmoliem visā pasaulē, kur pazīstams kā Latvijas un Rīgas simbols. Radot inovatīvu zāļu dzērienu, kura ārstnieciskās īpašības savulaik ir novērtējusi pati Krievijas cariene Katrīna II, A.Kunce ierakstījis savu vārdu Latvijas un pasaules vēsturē. 


Dana Hasana


  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts