Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.02.2016

"Aldaris" aicina mājražotājus pieteikties konkursam

Alus darītava Aldaris jau otro gadu rīko konkursu alus mājražotājiem Aldara kauss, kura laikā īpaši izveidota žūrija centīsies noskaidrot labāko tumšā alus tipa mājas brūvējumu. Uzvarētājam būs iespēja brūvēt savu alus šķirni Aldara vēsturiskajā alus darītavā.

Iecerēts, ka jaunais alus ierobežotā apjomā – tikai 12 000 pudeļu -  pie alus cienītājiem nonāks šī gada rudenī. Alus tiks pildīts 0,5  l stikla pudelēs un marķēts ar uzvarētāja vārdu, uzvārdu un parakstu uz etiķetes.

„Aizvadītajā gadā pirmo reizi rīkojām šādu konkursu, un tas ieguva lielu atsaucību. Kopumā tika iesniegtas vairāk nekā 30 alus šķirnes, bet finālā par labāko alu tika atzīts Daiņa Mazkaļķa radītais Laumiņas Skūpsts, kas ātri vien iemantoja alus cienītāju ievērību. Mēs ceram, ka arī šogad būs liela atsaucība un mēs alus cienītājiem atkal varēsim piedāvāt kāda alus mājražotāju brūvējumu,” atzīst Aldara galvenais alus meistars Valdis Čunka.

Konkursā var startēt ikviens interesents, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu, iesniedzot degustācijai sava tumšā alus tipa brūvējuma paraugus. Iesniegto alus šķirņu vērtēšana notiks vairākās kārtās, bet finālā tiks tikai trīs labākie dalībnieki, kur tos vērtēs žūrija, kurā būs Aldara pārstāvji un citi alus pazinēji no Latvijas. Uzvarētājs, kas dāvanā saņems iespēju brūvēt alu Aldarī un 1000 eiro dāvanu karti alus brūvēšanas attīstībai un pilnveidei mājas apstākļos, tiks paziņots 20. augustā.

“Šāda konkursa rīkošana, mūsuprāt, palīdz bagātināt un veicināt kvalitatīvu vietējās alus kultūras attīstību. Tā ir ne tikai iespēja alus mājražotājiem iepazīstināt plašāku alus cienītāju loku ar savu brūvējumu. Tā ir arī lieliska iespēja īstiem alus cienītājiem nobaudīt vēl iepriekš neredzētas alus šķirnes,” saka Aldara valdes locekle Laura Krastiņa.

Pieteikties konkursam var no 8. februāra līdz 29. aprīlim. Papildu informāciju par konkursu un tā noteikumiem var atrast www.aldaris.lv/aldarakauss.

Konkursa otrās un trešās vietas ieguvējiem tiks katram pasniegta 500 eiro veicināšanas balva alus brūvēšanas attīstībai mājas apstākļos.

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts