Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

13.08.2018

Abavas vīna darītavas jaunā bāra un vīna pagraba atklāšana

Aizvadītajā nedēļā tika atklāti Abavas vīna darītavas bārs un pagrabs, tādejādi radot unikālu iespēju uzzināt par vīna tapšanas gaitu Latvijā. Saimnieku Mārtiņa un Lienes Barkānu vadībā atklāšanas viesiem bija iespēja ne tikai iepazīties ar jauno vīna pagrabu, bet arī nobaudīt ģimenes vīna darītavas radītos dzērienus.

“Mums bija svarīgi radīt mājīgu vīna baudīšanas telpu netālu no galvaspilsētas, kur nepilnas stundas attālumā ikviens var atbraukt un nobaudīt Latvijā ražotu vīnu. Tādā veidā Kurzemes tūrisma maršrutu esam papildinājuši ar jaunu un unikālu pieturas punktu, kur ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja gan nobaudīt Latvijā ražotu vīnu, gan arī uzzināt visu par tā tapšanas gaitu,” stāsta Abavas vīna darītavas saimniece Liene Barkāne.

Abavas vīna darītava ir dibināta 2010.gadā un īsā laikā ir kļuvusi par vadošo Latvijas vīna darītavu. Darītavas saimnieks Mārtiņš Barkāns stāsta, ka uzņēmumā ir ieguldīti gan ģimenes personīgie līdzekļi, gan finanšu institūcijas Altum piešķirtais finansējums, aktīvi izmantojot arī Eiropas Savienības fondu atbalstu. 

“Kopš darbojamies vīna ražošanas nozarē, esam piedzīvojuši strauju izaugsmi. Jau sākotnēji Abavas vīna darītavas mērķis ir bijis ražot unikālus produktus ar augsti pievienotu vērtību – gan satura, gan dizaina ziņā. Šobrīd esam daļa no Latvijas modernās garšas vēstnešiem un aktīvi sadarbojamies ar Latvijas vadošajiem restorāniem un vīnziņiem, tomēr mūsu plānos ir ne vien izaugsme vietējā tirgū, bet arī plašākas eksporta iespējas - šobrīd Abavas vīns ir novērtēts jau 10 Eiropas valstīs, jo īpaši populāri ir Rabarberu dzirkstošais vīns un Ābols apiņos dzirkstvīns. Gadā realizējam aptuveni 100 tonnas dažādu dzērienu, savukārt 2018. gads mūs ir priecējis ar labvēlīgu klimatu, tāpēc saredzam arī potenciālu palielināt mūsu ražošanas apjomu,” stāsta Abavas vīna darītavas saimnieks Mārtiņš Barkāns.








ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 



Galerija

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts