20. oktobris- Starptautiskā šefpavāru diena
Katru gadu 20. oktobrī mēs svinam Starptautisko šefpavāru dienu.
Šo tradīciju ieviesa cienījamais šefpavārs Dr. Bils Gallagers 2004. gadā, un turpmāk Šefpavāru apvienību pasaules asociācijas (WACS – The World Association of Chefs' Societies) ir apņēmušās pievērst uzmanību šai cēlajai profesijai, vienmēr atceroties, ka pavāru pienākums ir profesionāli pilnveidoties, būt lieliskiem aroda meistariem, nodot savas zināšanas un kulinārijas prasmes nākamās paaudzes pavāriem.
Katru gadu Starptautiskai šefpavāru dienai ir tēma, šogad tā ir - Veselīga pārtika, tiem kas aug.
Pateicoties Šefpavāru apvienību pasaules asociācijai (WACS – The World Association of Chefs' Societies) un sadarbības partneriem tiek popularizēta veselīga un viegli pagatavojama maltīte, tādējādi motivējot bērnus, pusaudžus un jauniešus arī ikdienā sekot līdzi veselīga uztura praksei.
Horeca.lv sveic visus Latvijas šefpavārus!