Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

31.08.2015

2. septembrī tiks atklāta jubilejas izstāde „Riga Food 2015’’

No 2. līdz 5. septembrim Ķīpsalā jau 20. reizi notiks Baltijas lielākā pārtikas nozares izstāde – “Riga Food 2015”, kas šogad pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu. Tās piedāvājumā gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu un izglītojošu pasākumu klāsts.

Izstādē „Riga Food 2015” savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs teju 700 uzņēmumi no 37 valstīm – ASV, Austrijas, Baltkrievijas, Bangladešas, Bulgārijas, Beļģijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Francijas, Indijas, Itālijas, Kanādas, Kazahstānas, Kipras, Krievijas, Ķīnas, Nepālas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Moldovas, Nīderlandes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Šveices, Turcijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Vācijas, Zviedrijas u. c.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma izstādē atkal piedalās uzņēmumi no Spānijas un Indijas. Tā ir zīme, ka, par spīti sarežģītajai politiskajai un ekonomiskajai situācijai pasaulē, pārtikas nozare attīstās un interese par Baltijas valstu pārtikas tirgu pieaug.

„Ar katru gadu arvien vairāk uzņēmēju novērtē „Riga Food” sniegtās iespējas! Daudzi tās izmanto kā daudzpusīgu mārketinga rīku un atbalstu savām biznesa aktivitātēm. Vieni vēlas nostiprināt savu pozīciju tirgū, citi meklē jaunas tirgus nišas – un „Riga Food” to sniedz, piedāvājot daudzpusīgu ekspozīciju, kvalitatīvu saturu un plašu pasākumu programmu,” norāda izstādes „Riga Food” projektu vadītājs Rolands Nežborts.

Rekordliels nacionālo kopstendu skaits
Izstādes „Riga Food 2015” apmeklētāji var paviesoties 15 valstu – Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Itālijas, Indijas, Lietuvas, Luksemburgas, Gruzijas, Kanādas, Polijas, Uzbekistānas, Ukrainas, Ungārijas un, protams, Latvijas – nacionālajās ekspozīcijās. Turklāt Indijas nacionālais kopstends izstādē ir pirmo reizi!

Kuplā skaitā arī Latvijas ražotāji!
Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas uzņēmumi būs pārstāvēti ne tikai atsevišķos uzņēmumu stendos, bet arī Latvijas nacionālajā kopstendā un četros reģionu kopstendos. Izstādes apmeklētāji varēs iepazīt un izbaudīt Latvijas reģionu kolorītu, viesmīlību un tradicionālos ēdienus. Izstādē Zemgali pārstāvēs 64, Latgali 22, Vidzemi 15, Kurzemi 14 mājražotāji, sīkražotāji, mazie un vidējie uzņēmumi. Ikviens varēs atrast savai gaumei piemērotus Latvijas augļus un dārzeņus, medu un piena produktus, kūpinājumus, zivis, kulinārijas un ārstniecisko augu produktus un citus vietējos labumus.

Latvijas nacionālajā kopstendā savu produkciju prezentēs 24 dalībnieki – „Aloja Starkelsen”, „Bātas avots”, ”Daugulis & Partneri”, „Dimdiņi”, „Enhars”, „Felici”, „Lat Eko Food”, „Māršava”, „Milda”, „Mosenc”, „Puratos Latvia”, „Rāmkalni Nordeco”, „Rēzeknes Gaļas kombināts”, „Kronis”, „Skrīveru saldumi”, „Vladas SP”, „Vecsiljāņi” un Latvijas Maiznieku biedrība, kuru pārstāvēs 6 uzņēmumi – „Dona”, „Lāči”, N. Bomja maiznīca „Lielezers”, „Roga Agro”, „Saldus maiznieks”, „Golddust Company”.

Lai atbalstītu Latvijas piena produktu ražotājus un prezentētu mūsu produkciju ārvalstu viesiem, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra pirmo reizi izstādē organizē piensaimnieku kopstendu. Par Latvijas un ārvalstu uzņēmumu piedāvājumu lasiet www.rigafood.lv „Dalībnieku ziņās”.

Plaša programma profesionāļiem
Līdztekus plašajai ekspozīcijai notiks arī virkne prezentāciju, semināru un biznesa tikšanās profesionāļiem. 

3. septembrī Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 atbalstu organizē starptautisko kontaktbiržu. Iepazīties ar jau reģistrēto dalībnieku interešu profiliem, kā arī piereģistrēt savu uzņēmumu var šeit: www.b2match.eu/rigafood2014. Tāpat otrajā izstādes dienā norisināsies seminārs „Sūkņu un sūkņu sistēmu energoaudits apkurē, klimata uzturēšanā, kanalizācijā un ražošanā”, ko organizē „GRUNDFOS Pumps Baltic”. 

4. septembrī notiks seminārs „Intelektuālā īpašuma aizsardzība pārtikas nozarē Āzijas tirgos”, kurā Itālijas intelektuālā īpašuma juridiskās firmas „De Tullio & Partners” dibinātājs un vadošais partneris Elio De Tullio dalīsies pieredzē par intelektuālā īpašuma aizsardzības specifiku, strādājot ar Ķīnas un Dienvidaustrumāzijas tirgiem. Vēl izstādes trešajā dienā esošie un topošie uzņēmēji ir aicināti apmeklēt semināru „Kas jāzina un jāievēro, reģistrējot uztura bagātinātājus Pārtikas un veterinārajā dienestā. Uztura bagātinātāju vadlīnijas un jomas aktualitātes”. 

Meistaru konkursi
“Riga Food” tiksies arī labākie pavāri, pavārzeļļi, bārmeņi un baristas, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās. 3. septembrī notiks konkurss “Latvijas pavārzellis 2015”, savukārt 4. septembrī konkursa “Latvijas pavārs 2015” finālā tiks noskaidrots Latvijas labākais pavārs.

3. septembrī interesenti ir aicināti uz Rīgas Melnā balzama kokteiļu konkursa „Riga Black Balsam Global Challenge” Latvijas finālu, kas norisināsies plkst. 12.00 hallē Nr. 1. 

Kurš Latvijas bārmenis un bārmene gatavo visgaršīgākos bezalkoholiskos kokteiļus? To noskaidrosim 4. septembrī „Evian & Badoit Latvia 2015 Cup” bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensībās, kurās tiksies talantīgākie bārmeņi no visas Latvijas. 

Jau otro gadu pēc kārtas Ķīpsalā tiek rīkotas arī profesionālās baristu jeb kafijas bārmeņu sacensības „Sanremo Opera Cup”, kuru uzdevums ir noskaidrot labāko baristu Latvijā. Fināla sacensības, kurās par galveno balvu cīnīsies desmit spēcīgākie, notiks 5. septembrī plkst. 10.00 hallē Nr. 1.

Savukārt pārtikas ražotāji un meistari izstādē sacentīsies par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos.

Inovācija pārtikai
Apmeklējot ekspozīciju „Inovācija pārtikai”, varēs iepazīties ar jaunumiem Latvijas pārtikas zinātnē, kā arī uzzināt par atbalsta iespējām esošajiem un topošajiem uzņēmējiem. Interesenti varēs ne tikai konsultēties ar kompetentiem speciālistiem jaunu pārtikas produktu izstrādē, sertificēšanā, testēšanā un ieviešanā tirgū, bet arī iepazīties ar pilnīgi jauniem produktiem, kuri pirmo reizi pie patērētāja nonāks tieši izstādē „Riga Food 2015’’. 

Iesaisties, darbojies un nogaršo!
Izstādē „Riga Food 2015” katrs apmeklētājs varēs būt gan liecinieks dažādajiem gardumu meistaru konkursiem un šoviem, gan pats iesaistīties dažādās aktivitātēs – darboties, mācīties, iedvesmoties un nogaršot visdažādākos produktus. Visās četrās izstādes dienās stendos notiks dažādas degustācijas, lai uzņēmumi uzzinātu patērētāju viedokli par savu produktu. 

Pirmajā izstādes dienā, 2. septembrī, interesenti ir aicināti apmeklēt unikālu meistarklasi par viskija darīšanu „Grant’s School of Blending”. Savukārt 4. septembrī līdzās „Evian & Badoit Latvia 2015 Cup” bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensību laukumam būs bērnu stūrītis, kur paši mazākie varēs iejusties bārmeņa ādā un pagatavot savu kokteili. Ar detalizētu pasākumu programmu var iepazīties: www.rigafood.lv

Garšu ceļojums pa visu Latviju!
Jau ceturto gadu starptautisko pārtikas izstādi „Riga Food” atklās Gastronomijas festivāls, kas no 26. augusta līdz 6. septembrim gardēžus priecēs ar vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un patīkamām atlaidēm visā Latvijā. Doties garšu ceļojumā aicina 60 restorāni, kafejnīcas, bāri, konditorejas, beķerejas, picērijas. Vairāk: www.bt1.lv/gastrofest 

”Riga Food” rīko vadošais Baltijas valstu izstāžu organizētājs – Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, “EEN Latvija”, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, “Diplomatic Economic Club Latvia” un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām. Izstādi atbalsta arī citas nozaru profesionālās organizācijas, valsts institūciju un diplomātiskās pārstāvniecības vairāk nekā 50 valstīs.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv;
sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood 

Izstādes “Riga Food 2015” oficiālā atklāšana notiks 2. septembrī plkst. 11.00.

Izstādes darba laiks: 
2. septembris 10.00–18.00 (Profesionāļu diena)
3.–4. septembris 10.00–19.00
5. septembris 10.00–17.00

Biļešu cenas: 
2. septembrī (Profesionāļu dienā) – 9 EUR
Pārtikas nozares profesionāļiem, aizpildot anketu un atstājot savu vizītkarti – 4,50 EUR 
3.–5. septembrī
Pieaugušajiem – 4,50 EUR
Skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3,50 EUR
Ģimenes biļete (5. septembrī) – 13 EUR
(2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) 

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts