11. Starptautiskajā Dienvideiropas pavāru konkursā Latvijai godalgas
No 1.–4. martam Salonikos, Grieķijā, norisinājās 11. Starptautiskais Dienvideiropas pavāru konkurss.
Konkursu organizē Ziemeļgrieķijas Šefpavāru asociācija sadarbībā ar Saloniku Starptautisko izstāžu un kongresu centru HELEXPO, un to atbalsta Pasaules šefpavāru apvienību asociācija (WACS – The World Association of Chef’s Societies, saīsināti Worldchefs. Latvijas Pavāru kluba delegācija piedalās konkursā jau 3 gadu.
11. Starptautiskais Dienvideiropas pavāru konkurss notiek katru otro gadu. Šogad tajā piedalījās 540 izcili šefpavāri un studenti no 22 valstīm, kas sacentās 30 kategorijās. Konkursantus vērtēja 6 grieķu un 17 starptautiskie tiesneši, tajā skaitā Latvijas Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova un citi labi pazīstami kulinārijas meistari.
Konkursā Grieķijā savu dalību bija pieteikušas Serbija, Taivāna, Kipra, Turcija, Ukraina, Islande, Latvija un daudzas citas valstis. Latvijas pavāri demonstrēja augstu sniegumu, izpelnoties 5 sudraba un vienu zelta medaļu. Zeltu saņēma Juris Latišenoks par Melno kasti, sudraba godalgas ieguva Ina Poliščenko nominācijā Restorānu deserts un Pāvela Skopa. Ina Poliščenko ir šefpavāre Jonathan Spa, Juris Latišenoks ir šefpavārs viesnīcas Grand Poet restorānā un Pāvels Skopa ir šefpavārs restorānā Koya.
Ļoti aizraujoši un interesanti bija konkursi par grieķu tradicionālo un grieķu mūsdienu virtuvi. Žūrijas komandai bija uzdevums novērtēt ēdienu atbilstību tradīcijām. Konkursā bija daudz kā interesanta, no tā varējām gūt iedvesmu un idejas Latvijas konkursu organizēšanai. Tajā piedalījās arī daudz jauniešu. Grieķijā kulinārijas māksla atrodas nepārtrauktā attīstībā, un pavāra arods šai zemē ir populārs un prestižs. Nākamais konkurss notiks 2021. gadā.
Vairāk par konkursu šeit