Receptes -
13.10.2015
Sastāvdaļas:
Grūbas 400g,
baltvīns 0.5l,
dārzeņu buljons 0.5l,
sīpoli 2gab,
žāvēta krūtiņu 0.3kg,
meža sēnes 0.6kg,
saldais krējums 0.3l
13.10.2015
Sastāvdaļas:
200g miežu putraimu,
2l piena, 1lūdens,
sāls pēc vajadzības,
1 ēdk. sviesta
13.09.2015
Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte Pavlova nereti tiek pasniegta viesībās.
Torte Pavlova ir maigs bezē biskvīts, kas ārpusē veido kraukšķīgu garoziņu, bet iekšpusē saglabā mīkstu, zefīram līdzīgu konsistenci.
To vienmēr pasniedz ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kurus bagātīgi klāj uz krēma kārtas. Tradicionāli krēmu gatavo no putukrējuma.
Torti dekorē neilgi pirms pasniegšanas, lai tā saglabātu kraukšķīgo virskārtu.
Sarežģītība: viegla
Porcijas: 6-8
Pagatavošanas laiks: ~25 min. + 1,25h cepšanai + 4h dzesēšanai.
Torte “Pavlova” ar Mascarpones un balzama liķiera “Šarlote” krēmu
Sastāvdaļas:
4 lielu olu baltumi
200g pūdercukura
1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
1 tējk. baltvīna etiķa
1/2 ēd.k. kukurūzas cietes
13.09.2015
Recepte paredzēta četrām personām
Pagatavošanas laiks: 55 minūtes
sastāvdaļas:
- 4 sīki sagriezti puravi
- 1 maza buntīte svaiga timiāna, noplūktas lapiņas
- 2 daiviņas notīrīta un smalki sakapāta ķiploka
- olīveļļa
- 1 neliela glāze baltvīna
- 500 g labas kvalitātes konservētu balto pupiņu, nosusinātas un noskalotas (var aizvietot ar svaigām, daļēji uzvārītām pupiņām)
- 1 neliela sauja svaigi plūktu un smalki sakapātu pētersīļa lapu
- 1 ēdamkarote beztauku dabīgā jogurta
- labas kvalitātes olīveļļa ar pipariem
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 4 x 200 g liellopu filejas steika, 2,5-4 cm bieza
- 1 citrons
11.09.2015
Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte
Medījumu gaļa no mājlopu gaļas atšķiras ar to, ka tā satur vairāk minerālsāļu, vitamīnus un mazāk taukus. Medījumu gaļa ir bagātīgs olbaltumvielu, dzelzs, fosfora un kālija avots, pateicoties zemajam tauku saturam, šai gaļai ir zemāka enerģētiskā vērtība, tāpēc to iesaka iekļaut ēdienkartē ne tikai ikdienā, bet arī, ja jāgatavo maltīte kādam sasirgušajam. Dietologi uzsver medījumu gaļas uzturvērtību, jo šie dzīvnieki savā uzturā nav saņēmuši ne hormonus, ne medikamentus, kurus mēdz pievienot mājlopu barībai.
Sastāvdaļas:
• 2gb. „Baltic Wild” brieža gaļas steiks 125-175g;
• Sāls;
• Svaigi saberzti pipari;
• olīveļļa;
• timiāna vai/un rozmarīna zariņš;
• 3 ķiploka daiviņas;
• 3 kadiķogas (pēc izvēles);
11.09.2015
Porciju skaits:
10-12
Pagatavošanas laiks:1 stunda 10 minūtes
Sastāvdaļas:
175 gr sviests
2 dl brūnā cukura
10 plūmes
1 tējk. vaniļas cukura
3 olas
1 dl miltu
1 dl sasmalcinātu mandeļu
11.09.2015
1 svaigs gurķis
1-2 tomāti
1 saldais pipars
1 sarkanais sīpols
siers brinza, divas šķēles
baziliks žāvēts
olīveļļa
sāls
pipari
melnās olīvas 5 gb
11.04.2015
pavasara vista 4 personām
1 olas baltums
5 ēdamkarotes smalki sarīvēta parmezāna
4 vistas filejas
400 g mazos kubiņos sagrieztu jauno kartupeļu
140 g saldētu zaļo zirnīšu
liela sauja „baby” spinātu lapu
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
2 tējkarotes olīveļļas
Olas baltumu atdala, tam pievieno sāli un piparus un viegli sajauc. Vistas fileju panē olas baltumā un tad parmezānā. Cep uz mēreni karsta grila vai pannas, līdz gaļa gatava.
Kartupeļus novāra vieglā sālsūdenī, un 3 minūtes pirms vārīšanās beigām tiem pievieno saldētos zirnīšus. Pēc tam nokāš visu ūdeni. Pievieno spinātu lapas, baltvīna etiķi, olīveļļu. Kārto šķīvjos un pasniedz ar cepto vistas fileju.
17.03.2015
Sastāvdaļas
1-2 bietes (vārītas)
1 ābols (Granny Smith)
1 sīpols
dilles
ābolu etiķis
olīveļļa
sāls,pipari
02.03.2015
Sastāvdaļas
10 g sēnes (šampinjoni)
500 g kartupeļi
2 ēd. k. sviests
750 gr buljons (dārzeņu)
200 ml saldais krējums
1 sīpols
sāls, pipari, rozmarīns
sviests cepšanai
lociņi