Receptes -
12.05.2016
Porcijas: 4
Sastāvdaļas:
500 grami bez kauliem bez ādas vistas augšstilba gaļa, sagriež 2 cm gabaliņos
50 grami bekons, sagriež kubiņos
2 vidēji sīpoli
2 vidēji burkānis
2 vidēji kartupeļi
1 mazs brokoļis
50 grami sviests
50 grami milti
500 ml piena
1 lauru lapa
100 ml krējuma
1/2 tējkarote muskatrieksts
1000 ml ūdens ar 1 vistas buljona kubiņu
sviests
sāls un pipari
24.03.2016
sastāvdaļas:
- 7 ēdamk. milti (dažreiz jums ir nepieciešams nedaudz vairāk, jo milti ir atšķirīgs)
- 2 ēdamk. l cukurs
- 1,2 tējk sāls
- 2 ēdamk. l. saulespuķu eļļa
- 500 ml. uzsildīts piens
- Paciņa sausā rauga 11 g.
- viens olu dzeltenums
22.02.2016
sastāvdaļas:
400 g kartupeļi
200 g burkāni
100 g saldēti zaļie zirnīši
400 g ziedkāposti
170 g kausētais siers
300 ml saldais krējums
buntīte zaļumi
1800 ml ūdens
sāls un mazliet cukurs pēc garšas
½ tējk melnas sinepju sēklas, kurkuma, karijs
22.01.2016
Porciju skaits:6-8
Pagatavošanas laiks:3 stundas
Sastāvdaļas:
2,5 kg jēra gaļa
3 daiviņas ķiploku
2 tējkarotes sāls
½ tējk rupji malti pipari
1 ēd.svaiga rozmarīna vai 1 tējkarote žāvēta
1 ēd.svaiga timiāna vai 1 tējkarote žāvēta
1 ēd. margarīna
22.01.2016
12 lieli šampinjoni
1 sīpols
siers 150-180 gr
1 ēd.k. baltmaizes grauzdiņi, vai drumstalas
sāls
malti melnie pipari
10.12.2015
2 lieli saldie kartupeļi
rupjā sāls un malti pipari
Nomizojiet un sagrieziet 3 lielus saldos kartupeļus 5 cm kubiņos.
Ielieciet tos sautējamā katlā un aplejiet ar ūdeni tā, lai tas nosedz kartupeļus. Vāriet kamēr mīksti, aptuveni 15 līdz 20 minūtes.
Nolejiet lieko ūdeni un samaliet kartupeļus biezenī ar blenderi. Pievienojiet sāli un piparus.
Garšai var pievienot 2 ēdamkarotes sviesta vai 1/4 glāzi piena, apelsīnu sulu, 2 ēdamkarotes sviesta un samīcītu ingveru vai 1 ēdamkaroti laima sulas un saujiņu kaienes piparu.
28.11.2015
Sastāvdaļas:
1 kg brieža gaļa
125 g bekona, slāņains
2 ēdamkarotes eļļas
Sāls un melnie pipari
1 liels burkāns
375 g sīpoli
4 daiviņas ķiploki
2 ēd. milti
1 ēd.tomātu biezenis
1/4 l vīns (sarkans, sausais)
1 ēd. buljons
2 lauru lapas
1 tējk. timiāns, žāvēts
250 g šampinjoni
1 ķekars pētersīļi
10.11.2015
4 porcijas
4 foreles filejas gabali, apmēram pa 180 g
250 ml 35% saldā krējuma
¼ tējk. citronpipari
2 ēdamk. puravi, sīki sagriezti
dilles, baziliks
Ieliek foreles filejas gabaliņus cepešpannā un pārlej ar saldo krējumu. Apber ar citronpipariem, sāli, puraviem un dillēm.
Cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā.
Kā piedevu pasniedz vārītus kartupeļus vai rīsus un dārzeņus.
10.11.2015
Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem
Sakņu dārzeņi:
100 g burkāni
100 g seleriju kāti
100 g fenhelis
Mērce:
1 Laima sula
Cukurs – pēc garšas
Balzamiko krēms - tējkarote
Zivju mērce - ēdamkarote
½ Šalotes sīpoli
½ Čili pipars
Svaigs koreandrs – pēc garšas
Lasis:
Marināde:
Koriandrs - tējkarote
Sāls – pēc garšas
Cukurs – pēc garšas
Dilles - tējkarote
1 Laima sula
Pipari - tējkarote
Medus - tējkarote
Atstāt marinādē lasi uz vienu dienu, cept krāsnī 80 grādos 20 minūtes.
10.11.2015
Sastāvdaļas:
4,5- 5 kg zoss
1/2 ananās
4 āboli
1 ķiploks
400 g griķi
sāls, pipari