Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes -

Salāti un uzkodas Uzkodas Zupas un buljoni zupas Pamatēdieni Jēra gaļas pamatēdieni Konditoreja, miltu izstrādājumi Konditorea, miltu izstrādājumi konditorija, miltu izstrādājumi Dzērieni bezalkoholiskie Dzērieni ar alkoholu Medījumu gaļa Piedevas pamatēdieniem Zivju pamatēdieni Zivju pamatēdieni Deserti Latviešu tradicionālie ēdieni Āzijas virtuve Ievārījumi, džemi, kompoti Ievāriīumi, džemi kompoti
12.05.2016

Gaļas- dārzeņu sautējums

Porcijas: 4

Sastāvdaļas:

500 grami bez kauliem bez ādas vistas augšstilba gaļa, sagriež 2 cm gabaliņos
50 grami  bekons, sagriež kubiņos
2 vidēji sīpoli 
2 vidēji burkānis
2 vidēji kartupeļi
1 mazs brokoļis
50 grami sviests
50 grami milti
500 ml piena
1 lauru lapa
100 ml krējuma
1/2 tējkarote muskatrieksts
1000 ml ūdens ar 1 vistas buljona kubiņu
sviests 
sāls un pipari

24.03.2016

Viegli, ātri pagatavojami pīrādziņi

sastāvdaļas:
- 7 ēdamk. milti (dažreiz jums ir nepieciešams nedaudz vairāk, jo milti ir atšķirīgs)
- 2 ēdamk. l cukurs
- 1,2 tējk sāls
- 2 ēdamk. l. saulespuķu eļļa
- 500 ml. uzsildīts piens 
- Paciņa sausā rauga 11 g. 
- viens olu dzeltenums



22.02.2016

Siera zupa

sastāvdaļas:

400 g kartupeļi
200 g burkāni
100 g saldēti zaļie zirnīši
400 g ziedkāposti
170 g kausētais siers
300 ml saldais krējums
buntīte zaļumi 
1800 ml ūdens
sāls un mazliet cukurs pēc garšas
 ½ tējk melnas sinepju sēklas, kurkuma, karijs



22.01.2016

Cepta jēra gaļa

Porciju skaits:6-8

Pagatavošanas laiks:3 stundas

Sastāvdaļas:
2,5 kg jēra gaļa  
3 daiviņas ķiploku
2 tējkarotes sāls
½ tējk rupji malti pipari
1 ēd.svaiga rozmarīna vai 1 tējkarote žāvēta
1 ēd.svaiga timiāna vai 1 tējkarote žāvēta
1 ēd. margarīna

22.01.2016

Pildīti šampinjoni



12 lieli šampinjoni
1 sīpols
siers 150-180 gr
1 ēd.k. baltmaizes grauzdiņi, vai drumstalas
sāls
malti melnie pipari


10.12.2015

Ziemassvētku recepte: saldo kartupeļu purē

2 lieli saldie kartupeļi
rupjā sāls un malti pipari

Nomizojiet un sagrieziet 3 lielus saldos kartupeļus 5 cm kubiņos. 
Ielieciet tos sautējamā katlā un aplejiet ar ūdeni tā, lai tas nosedz kartupeļus. Vāriet kamēr mīksti, aptuveni 15 līdz 20 minūtes. 
Nolejiet lieko ūdeni un samaliet kartupeļus biezenī ar blenderi. Pievienojiet sāli un piparus. 

Garšai var pievienot 2 ēdamkarotes sviesta vai 1/4 glāzi piena, apelsīnu sulu, 2 ēdamkarotes sviesta un samīcītu ingveru vai 1 ēdamkaroti laima sulas un saujiņu kaienes piparu. 

28.11.2015

Brieža gaļas gulašs


Sastāvdaļas:

1 kg brieža gaļa
125 g bekona, slāņains
2 ēdamkarotes eļļas
  Sāls un melnie pipari

1 liels burkāns
375 g sīpoli
4 daiviņas ķiploki
2 ēd. milti
1 ēd.tomātu biezenis
1/4 l vīns (sarkans, sausais)
1 ēd. buljons
2 lauru lapas
1 tējk. timiāns, žāvēts
250 g šampinjoni 
1 ķekars pētersīļi


10.11.2015

Cepta forele saldā krējuma mērcē

4 porcijas

4 foreles filejas gabali, apmēram pa 180 g
250 ml 35% saldā krējuma
¼ tējk. citronpipari
2 ēdamk. puravi, sīki sagriezti
dilles, baziliks

Ieliek foreles filejas gabaliņus cepešpannā un pārlej ar saldo krējumu. Apber ar citronpipariem, sāli, puraviem un dillēm. 
Cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā. 
Kā piedevu pasniedz vārītus kartupeļus vai rīsus un dārzeņus.

10.11.2015

Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem


Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem


Sakņu dārzeņi:
100 g burkāni
100 g seleriju kāti
100 g fenhelis

Mērce: 

1 Laima sula
Cukurs – pēc garšas
Balzamiko krēms - tējkarote
Zivju mērce - ēdamkarote
½ Šalotes sīpoli
½ Čili pipars
Svaigs koreandrs – pēc garšas

Lasis: 
Marināde: 
Koriandrs - tējkarote
Sāls – pēc garšas
Cukurs – pēc garšas
Dilles - tējkarote
1 Laima sula
Pipari - tējkarote
Medus - tējkarote

Atstāt marinādē lasi uz vienu dienu, cept krāsnī 80 grādos 20 minūtes.





Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts