Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

22.01.2016

Cepta jēra gaļa

Porciju skaits:6-8

Pagatavošanas laiks:3 stundas

Sastāvdaļas:
2,5 kg jēra gaļa  
3 daiviņas ķiploku
2 tējkarotes sāls
½ tējk rupji malti pipari
1 ēd.svaiga rozmarīna vai 1 tējkarote žāvēta
1 ēd.svaiga timiāna vai 1 tējkarote žāvēta
1 ēd. margarīna

Dārzeņi:
1 puravs
1 daiviņa ķiploka
3 pētersīļu saknes
2 burkāni
4 tomāti
1 kg kartupeļu
1 tējkarote sāls
½ tējk rupji malti pipari
2 ēd. olīvu eļļas

Mērce no jēra gaļas cepeša:
5 dl buljons no cepeša
2 ēd.kukurūzas ciete, kuru iemaisa 1 glāzē ūdens
1 ēd.sojas mērce
1 dl sarkanvīns
½ tējkarote sāls
½ tējk. rupji malti pipari


Pagatavošana:
ņem cepetim paredzēto jēra gaļu, atbrīvo no cīpslām, nomazgā.
Notīra ķploku daiviņas, sagriež plānās šķēlītēs, iegriež gaļā mazas, slīpas kabatiņas un ievieto tajās ķiploku šķēles.

Ierīvē gaļu ar sāli, pipariem, rozmarīnu un timiānu. Ievietot gaļas termometru biezākajā gaļas daļā  un novietot cepamajā traukā, pieliekot margarīnu.

Ielikt cepeti cepeškrāsnī 125 grādos. Cept , līdz termometrs, kas ievietots gaļā rāda 70 grādi, vai aptuveni 1 stundu.


Cepti dārzeņi:
Notīra  ķiplokus. Nomizo, noskalo un sagriež šķēlēs kartupeļus un pārējos dārzeņus.

Uzsilda olīveļļu uz pannas un apcept visus dārzeņus 5 minūtes, pievienojot garšvielas. Pēc tam uzliek vāku un ļaujiet tam cepties uz mazas uguns, līdz tie ir pusmīksti.

Noņemt cepetis, ietīt to alumīnija folijā un ļaut cepetim  atpūsties apmēram 15 minūtes 

Kamēr cepetis atpūšas, ielieciet dārzeņus ugunsizturīgā formā un cept 225 grādos apmēram 15 minūtes, .

Pasniedz ar mērci.

Mērce:
Izkāš cepeša mērci un pievieno sojas mērci un sarkano vīnu. Vāra mērci, samaisa kukurūzas miltus ar ūdeni, lai veidojas viendabīga masa un pievieno mērcei.

Ļaujiet vārīties uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes. Pievienot sāli un piparus pēc garšas.

  

Saistītie raksti

Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu
Marinēti gurķi
Rabarberu krēms
SĀTĪGAIS SNIEGA BUMBU GROZIŅŠ
Tomātos sautēta jēra gaļa


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts