Jēra kājas cepetis
Nepieciešamās sastāvdaļas:
• jēra kāja
• 2 tējkarotes sāls
• 1 tējkarote drupinātu melno piparu vai dažādu piparu maisījuma
• 3 zariņi rozmarīna
• 1 vesela ķiploka galviņa gaļas cepšanai + 3 daiviņas kartupeļiem
• 1 citrons
• eļļa
• 2-3 kartupeļi katram ēdājam
1. Atpūtinātu jēru iemarinē garšvielās un pirms cepšanas apmēram 3 stundas atstāj ievilkties istabas temperatūrā.
2. Tad liek cepamajā maisā un cep 170-780 grādu temperatūrā apmēram 1,5-2 stundas. Jo jērs lielāks, jo ilgāk jācep.
3. Tad izņem no maisa, aplaista ar šķidrumu un apbrūnina vēl 20 minūtes.
Par jēra gaļu lasīt šeit