Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

22.01.2019

Karstā šokolāde


2 porcijas  25 minūtes
Vairākumam no mums ar karstu šokolādi saistās skaistas atmiņas. Tā ir vienlīdz garda gan izbraucienos, gan arī baudot atpūtu dīvānā iepretim sprakšķošam kamīnam. Šeit atradīsi vairākus padomus, kā pagatavot izcilu karsto šokolādi.

Sastāvdaļas
100 g tumšās šokolādes
400 ml piena
200 ml saldā krējuma
2 ēdamkar. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Garšas dažādošanai

2 tējkar. malta kanēļa + 0,5 sasmalcināta čili pipara pāksts
200 g svaigu aveņu
500-600 ml tekilas
Varianti dekorēšanai
Putukrējums
Mazie zefīriņi (maršmellovi)
Šokolādes čipsi vai graudiņi
Dansukker dzidrais cukura sīrups
Malts kardamons, kanēlis vai kakao pulveris

Šokolādi sadrupina. Katliņā uzkarsē pienu, saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno šokolādi un izvēlētās garšvielas. Vidējā karstumā maisa, līdz šokolāde izkususi. Karsto šokolādi lej krūzītēs un dekorē.

Padoms! 
Gaišā Muscovado cukura šķipsniņa padarīs garšu vēl bagātīgāku.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

  

Saistītie raksti

Grieķu omlete ar artišoku, papriku un fetas sieru
Saldējuma recepte
Griķu putra pēc senas receptes
Brieža gaļas gulašs
Krāsnī ceptas bietes un burkāni ar kazas sieru


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts