4 porcijas
Sastāvdaļas4 lieli āboli
2 litri ūdens
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
Mandeļu saldajai masai100 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
20 g kviešu miltu
35 ml netrekna saldā krējuma
50 g mandeļu pārslu
Lej ūdeni katlā, pievieno cukuru, uzvāra. Ābolus nomizo un izgriež serdes. Liek ābolus verdošajā ūdenī uz 2 minūtēm. Izņem ābolus ar caurumotu karoti un saliek 4 atsevišķos cepeštrauciņos. Mandeļu saldās masas sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Pārlej maisījumu āboliem pāri. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C apm. 12 minūtes. Pasniedz remdenus ar viegli uzputotu putukrējumu vai skābu krējumu, kas samaisīts ar vaniļas cukuru.