Sastāvdaļas:
½ raugs
5 ēdamkarotes cukurs
1 l piens
1 kg kviešu milti
1 ola
Pildījumam:
300 gr žāvēta cūkgaļa (cauraudzis)
3 sīpoli
2 tējkarotes cukurs
Malti melnie pipari
Ņem ½ raugu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura, pielej 2 ēdamkarotes silta ūdens. Liek ,lai ierūgst.
½ l piena viegli uzsilda klāt izkausē 100 gr sviesta pievieno 3 ēdamkarotes cukura. ½ tējkaretes sāls. Noņem no plīts, pakāpeniski maisot un mīcot pievieno 1 kg miltus. Pielej raugu un kārtīgi izmīca mīklu. Atstāj mīklu rūgt apmēram 1 stundu.
Kad mīkla uzrūgusi, mīklai nav jālīp pie rokām. Uz galda virsmas uzkaisa miltus, lai mīkla nelīp. No gatavās mīklas ņem gabalu un uz galda izveltnē , tad ar krūzīti izspiež vienādus aplīšu. Katrā liek speķa pildījumu, aizpiež maliņa, veido pīrādziņa formu, liek uz plāts, apsmērē ar olu.
Pīrādziņus cep 200 grādos gaiši brūnus.
Sastāvdaļas:
½ raugs
5 ēdamkarotes cukurs
1 l piens
1 kg kviešu milti
1 ola
Pildījumam:
300 gr žāvēta cūkgaļa (cauraudzis)
3 sīpoli
2 tējkarotes cukurs
Malti melnie pipari
Ņem ½ raugu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura, pielej 2 ēdamkarotes silta ūdens. Liek ,lai ierūgst.
½ l piena viegli uzsilda klāt izkausē 100 gr sviesta pievieno 3 ēdamkarotes cukura. ½ tējkarotes sāls. Noņem no plīts, pakāpeniski maisot un mīcot pievieno 1 kg miltus. Pielej raugu un kārtīgi izmīca mīklu. Atstāj mīklu rūgt apmēram 1 stundu.
Kad mīkla uzrūgusi, mīklai nav jālīp pie rokām. Uz galda virsmas uzkaisa miltus, lai mīkla nelīp. No gatavās mīklas ņem gabalu un uz galda izveltnē , tad ar krūzīti izspiež vienādus aplīšu. Katrā liek speķa pildījumu, aizspiež maliņa, veido pīrādziņa formu, liek uz plāts, apsmērē ar olu.
Pīrādziņus cep 200 grādos gaiši brūnus.