Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

03.05.2021

Pērļu grūbas ar kuprlaša ikriem – recepte Baltā galdauta svētkiem


Valsts svētkiem tuvojoties, jāsāk domāt par to, kā ģimenes lokā uzburt arī svētku noskaņu. Viens no labākajiem veidiem pilnīgi noteikti ir gardas maltītes pagatavošana. Šefpavārs Raimonds Zommers valsts svētkos aicina virtuvē paeksperimentēt ar tradicionālo un īpašo, apvienojot tādus produktus kā pērļu grūbas ar konservētām pupiņām un bageti ar kuprlaša ikriem. Šī būs ne vien spēcinoša un sātīga maltīte, bet arī īsta bauda garšas kārpiņām.

“Svētki pilnīgi noteikti ir labs iemesls pagatavot mīļajiem ko īpašu un neierastu. Arī mums tik ierastos un tradicionālos graudaugu produktus var pagatavot gurmānu cienīgā veidā. Šīs maltītes pagatavošana nepavisam neprasa daudz pūļu, bet vienlaikus mājiniekiem radīs burvīgu svētku atmosfēru,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.


Sastāvdaļas:
1 paciņa (90 g) pērļu grūbas Gudrie graudi 
400 g konservētas sarkanās pupiņas HEINZ 
Franču bagete
200 g savvaļas kuprlaša ikri
150 g krēmsiers Baltais klasiskais
2 ēd.k. skābais krējums Valmieras 20%
3-4 ēd.k olīveļļa E.V. BORGES
200 g kazas siers 
Baziliks
Sāls, pipari


Pagatavošana:
Katlā liek vārīties ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls. Vārošā ūdenī liek vienu pērļu grūbu paciņu, uz lēnas uguns vāra 12 minūtes. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem, grauzdē bageti, kas pārgriezta gareniski uz pusēm un iekšpusē bagātīgi apsmērēta ar olīveļļu. Uz sakarsētas pannas liek pupiņas, ber klāt izvārītās pērļu grūbas un pārkaisa ar nedaudz sāli un pipariem, nedaudz apcep.

Pievieno skābo krējumu, to iemaisa, atstāj 3 minūtes cepties. Kad bagete apgrauzdēta, to bagātīgi apsmērē ar krēmsieru, pa virsu liek savvaļas kuprlaša ikrus un dekorē ar bazilika lapiņām. Dziļā šķīvī vai bļodā liek pērļu grūbas ar pupiņām, pāri pārkaisa gabalos salauztu kazas sieru un bauda gardo maltīti. 





                                                                                                                             
Liene Dupate-Ugule

  

Saistītie raksti

Kobe beef
Antioksidanti un to raksturojums - ORAC
LUAC nodrošina līdz 50% finansējumu uzņēmumu dalībai izstādē "Riga Food 2012"
Ekovirtuve – veselīga un Latvijā audzēta pārtika
Pavāru klubs tiekas ar produktu kvalitātes konkursa 2020 zelta diploma ieguvējiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts