Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

05.08.2016

Pasaulslavenais šefpavārs Darils Bigs pārsteigs gardēžus Latvijā

Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar Amerikas Savienotajām Valstīm raksturīgām garšām un produktiem un lai atzīmētu Rīgas un Sandjego pilsētu sadraudzību, Rīgas svētku laikā pilsētā viesosies un gardēžus pārsteigs atzīts  ASV restorāna The Curious fork šefpavārs Darils Bigs (Daryl Bigg).

D.Biga īpaši gatavotu un pārdomātu sešu kārtu ēdienkarti Rīgas un Latvijas gardēžiem būs iespējams  nobaudīt 11. un 12.augustā restorānā Entresol. Tās plānotas kā ieskats Amerikai raksturīgās garšās, kas mijas ar izsmalcinātiem meksikāņu virtuves elementiem. 

Divus vakarus tiks piedāvāti tādi ēdieni kā seviče ar laimā marinētām garnelēm un jūras ķemmītēm, tostada (kukurūzas tortilja) ar avotkresēm, avokado un dūmos kaltētu halapeno piparu, eskites (kukurūzas salāti), Sandjego zivju tako ar mencas tempuru alus mīklā, sautēta cūkas lāpstiņa ar kukurūzas plāceni, Meksikas fizāļiem un čurro (cepts mīklas izstrādājums) ar kanēli, dedzinātu cukuru un melno šokolādi. 

Sestdien, 13.augustā, no plkst. 12:00 – 20:00 D. Bigs kopā ar šefpavāru Raimondu Zommeru priecēs Spīķeros notiekošajā Rīgas svētku restorānā. Pieturoties pie izstrādātā koncepta, ka arī Latvijas populārākie šefpavāri gatavo un sniedz ieskatu ielu ēdiena pasniegšanā, apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt ASV ielu ēdienu.  

Vizītes laikā ASV šefpavārs viesosies un iepazīs arī vairākus citus restorānus Rīgā, Jūrmalā un Tērvetē, 
dosies izzinošā tūrē uz Rīgas Centrāltirgu, apmeklēs Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju un citas interesējošas vietas. 

D.Bigs sākotnēji strādājis kā biznesa sistēmu speciālists, taču pēdējos gadus personīgi un profesionāli iesaistīts Sandjego ēdiena, vīna un alus kultūras veidošanā. Viņš ir īpašnieks un šefpavārs restorānā The Curioous fork, kā arī saņēmis vairākas balvas un atzinības – divas reizes ieguvis San Diego Magazine Best of SD, DEl MAr Times lasītāju nominācija kategorijā “Labākās brokastis, pusdienas, deserts un konditoreja”, bijis žūrijas loceklis vairākos gastronomijas un vīna festivālos. 

Tālrunis rezervācijām sešu kārtu vakariņām: +371 20122220. Detalizēta ēdienkarte apskatāma šeit: https://www.facebook.com/events/1615605318736979/

Cena: 55 eiro no personas. 




Anna Blaua 


Horeca.lv

  

Saistītie raksti

Gatavo kopā ar šefpavāru
Seminārs-Kaucmindes receptes šodienas meitenēm
Marta mēneša tēma- Francija. airBaltic atklās tiešo reisu Rīga-Bordo
Radisson Blu Rīdzene Hotel aicina 31.12.16. sagaidīt Jauno gadu elegantajā restorānā “Piramīda”
Starptautiskā Šokolādes dienā atgādina, ka gardais kārums var arī beigties


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts