Receptes - Piedevas pamatēdieniem
18.10.2016
Burkāni ir ļoti veselīgi, to galvenā vērtība ir beta karotīns, kas ir nepieciešams cilvēka organismam.
Izmēģini gardu, ātri pagatavojamu burkānu ēdienu.
sastāvdaļas:
5-6 vidēji burkāni,
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
½ ēdamkarotes svaiga rozmarīna
garšvielas: jūras sāls,svaigi malti melnie pipari
08.01.2015
Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu tauku. Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas.
Cep līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180ml baltvīnu no Reinas ielejas (Vācija), kas Latvijā vairāk pazīstams kā Rīslings.
Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu pārlej sautējamā katlā. Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku līdz kāposti paliek mīksti.
Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.