Receptes - Medījumu gaļa
28.11.2015
Sastāvdaļas:
1 kg brieža gaļa
125 g bekona, slāņains
2 ēdamkarotes eļļas
Sāls un melnie pipari
1 liels burkāns
375 g sīpoli
4 daiviņas ķiploki
2 ēd. milti
1 ēd.tomātu biezenis
1/4 l vīns (sarkans, sausais)
1 ēd. buljons
2 lauru lapas
1 tējk. timiāns, žāvēts
250 g šampinjoni
1 ķekars pētersīļi
11.09.2015
Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte
Medījumu gaļa no mājlopu gaļas atšķiras ar to, ka tā satur vairāk minerālsāļu, vitamīnus un mazāk taukus. Medījumu gaļa ir bagātīgs olbaltumvielu, dzelzs, fosfora un kālija avots, pateicoties zemajam tauku saturam, šai gaļai ir zemāka enerģētiskā vērtība, tāpēc to iesaka iekļaut ēdienkartē ne tikai ikdienā, bet arī, ja jāgatavo maltīte kādam sasirgušajam. Dietologi uzsver medījumu gaļas uzturvērtību, jo šie dzīvnieki savā uzturā nav saņēmuši ne hormonus, ne medikamentus, kurus mēdz pievienot mājlopu barībai.
Sastāvdaļas:
• 2gb. „Baltic Wild” brieža gaļas steiks 125-175g;
• Sāls;
• Svaigi saberzti pipari;
• olīveļļa;
• timiāna vai/un rozmarīna zariņš;
• 3 ķiploka daiviņas;
• 3 kadiķogas (pēc izvēles);
07.12.2014
4 porcijām nepieciešams:
1 kg brieža gaļas, mugura bez kaula
Marinādei:
Pus tējkarote malta kanēļa
Pus tējkarote malta zvaigžņu anīsa
Pus tējkarote drupinātu melno piparu
Pus tējkarote sausa, malta koriandra
Pus tējkarote malta kardamona
1 ēdamkarote brūnā cukura
Sāls pēc garšas
Visu sajauc, liek brieža gaļai virsū un marinē 1 diennakti.