1 gabals jēra apm. par 2,5 kg
apm. 1 l ūdens
1 ēd. k. upeņu sulas vai vīna
1 tējk. sojas mērce
½ tējk. piparu
½ tējk. sāls
Jums nav jābūt šefpavāram , lai iegūtu labu un sulīga jēra cepeti. Noslēpums ir -izmantot gaļas termometru.
Pagatavošana
1. Jēra stilbu ieberž ar ķiploku, sāli un pipariem. Gaļā iegriež šķēlumus, kuros iespiež ķiploku daiviņas.
2. Ietaukotā cepešpannā liek jēra stilbu, pievieno sīpolus un burkānus. Stilba biezākajā daļa ievietot gaļas termometru. Pielej apm. 1 litru ūdens.
3. Cep 125 ° C uz 2 st 30 min Ja termometrs rāda 70 ° C , tad gaļa ir izcepusies rozā, kad rādās 76 ° C, tad ir izcepusies cauri. Ļaujiet cepetim atpūties vismaz 15 min, apsedzot to ar foliju. Pirms pasniegšanas to sagriež šķēlēs
4. Kartupeļus un sīpolu nomizo, sagriež tos šķēlītēs. Kartupeļus un sīpolus liek ietaukotā , sakarsētā cepeš traukā , pievieno sāli , piparus un pārlej krējumu pāri. Ievieto kartupeļus cepeškrāsnī uz 30-40 min., tad pievieno sieru un cep vēl kartupeļus apm. 15 minūtes, līdz siers ir izkusis un ieguvis zelta krāsu.
Mērce
Uzvāra sulu no cepeti. Pievieno regulāri maisot miltus, kas sajaukti ar ūdeni, vāra apmēram 10 minūtes. Pievieno vīnu, sojas mērci, sāli un piparus
Vienkārši, sulīgi un garšīgi!