Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes -

Salāti un uzkodas Uzkodas Zupas un buljoni zupas Pamatēdieni Jēra gaļas pamatēdieni Konditoreja, miltu izstrādājumi Konditorea, miltu izstrādājumi konditorija, miltu izstrādājumi Dzērieni bezalkoholiskie Dzērieni ar alkoholu Medījumu gaļa Piedevas pamatēdieniem Zivju pamatēdieni Zivju pamatēdieni Deserti Latviešu tradicionālie ēdieni Āzijas virtuve Ievārījumi, džemi, kompoti Ievāriīumi, džemi kompoti
25.09.2014

Auzu cepumi

Sastāvdaļas (ap 70 cepumiem):
200 gr sviests
150 gr cukurs
2  olas
15-20 gr cepam pulveri 
200 gr milti
200 gr auzas 


26.08.2013

SĀTĪGAIS SNIEGA BUMBU GROZIŅŠ

SIA „Latvijas Piens” produkts Sniega bumbas ir atradis ideālo kombināciju ar SIA „Lāči” ceptuves Īstas rupjmaizes groziņiem. Divu pašmāju ražotāju izcili produkti. Baudiet svētkos un padariet ikdienu par svētkiem ar šīm vienkāršajām, bet gardajām uzkodām.
Sadarbības projekta laikā Sniega bumbas ar īpašo recepšu bukletiņu Jūs varēsiet iegādāties visos labākajos Latvijas veikalos.


Lāču” īstas rupjmaizes groziņš, salāta lapa, Sniega bumbas ar tomātiem un baziliku, šķiņķis, gurķis, dzērvene.


25.06.2013

MOJITO karstai vasarai

MOJITO karstai vasarai
Šī vasara sola svelmi, tādēļ mēs Jums piedāvājam veidu kā patīkami atsvaidzināties karstā dienā – ar Mojito dzērienu, taču bezalkoholisko versiju, lai varat to baudīt jebkurā laikā. Mojito ir salduma un svaigu citrusaugļu kombinācija ar piparmētru niansēm, kas padara to par iecienītāko vasaras kokteili.

28.03.2013

tunzivs steiks 4 personām

tunzivs steiks 4 personām
50 g sojas mērce
4 ēdamkarotes mīksta brūnā cukura
1 ķiploka daiviņa
1 tējkarote sezama eļļas
4 tunzivs steiki
2 gabali uz pusēm pārgriezti  „Pak Choi” (Ķīnas kāpostu paveids)
2 lieli uz pusēm pārgriezti laimi („zaļie citroni”) 
olīveļļa
2 sagriezti zaļie lociņi 
1 ēdamkarote grauzdētas sezama sēklas

Ielej sojas mērci un brūno cukuru nelielā katliņā un silda uz vidējas uguns, līdz cukurs izšķīst. Pievieno ķiplokus un sezama eļļu, noņem no uguns un atdzesē. Tunzivs steikus marinē sagatavotajā marinādē vismaz 1 stundu.
Pēc tam tos cep uz karsta grila 1-2 minūtes no katras puses. Ja steiku grib pilnībā izceptu, to attiecīgi cep ilgāk.
„Pak Choi” kāpostus liek ar griezto pusi un leju uz grila un cep 2 minūtes, pārliek bļodā un uzspiež tiem laima sulu, uzlej mazliet eļļas, pārber ar zaļajiem lociņiem, sezama sēklām, pieber sāli un piparus pēc garšas.
Liek uz šķīvjiem un pasniedz ar tunzivi.



28.03.2013

Lieldienu ēdienkartē ieteicams atteikties no „ziemīgi” treknajiem ēdieniem. Pavasara pasta 4 personām


Pavasara pasta 4 personām
400 g pastas (makaronu) „Penne”
200 g Savojas kāpostu vai spinātu 
100 g sasmalcināta bekona
1 vidējs, smalki sagriezts zilais sīpols 
100 g mīkstā kazas siera
rīvēts parmezāns (cietais siers) – pēc izvēles

Pastu vāra vieglā sālsūdenī. 2 minūtes pirms vārīšanās beigām tai pievieno Savojas kāpostus. Ja izmanto svaigos spinātus, tad tos pievieno 1 minūti pirms pasta gatava. Pēc tam lielāko daļu ūdens nolej, atstājot katlā pavisam nedaudz.
Uz pannas apcep bekonu, lai tas ir zeltaini kraukšķīgs, tad noņem no pannas un nosusina. Uz tās pašas pannas bekona taukos nedaudz apcep sīpolu (2-3 minūtes), līdz tas kļūst mīksts. Visu sajauc, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, kurā vārījusies pasta. Pēc tam pievieno kazas sieru. Liek traukos un pārkaisa ar rīvēto parmezānu.


06.03.2013

Maizes recepte var cept arī maizes cepamajā mašīnā

Vēl viens franču maizes variants.
 
Franču maizes receptūras tulkojums latviešu valodā, ņemot vērā vietējas īpatnības. Veikalos nopērkamo lopbarības graudu miltu kvalitātei, atbilstoši jāsamazina šķidruma bilance.

IERAUGAM 200 gr 
milti 180 gr ūdens,20 gr kefīra,0.6-1gr rauga. 

Tātad šķidrums puse no miltiem. Kefīrs ir lai izveidotos pareiza sēnīšu barotne. Ierauga gatavība 12 stundas. 

Nedrīkst nokristies, pārskābt. 
Var pagatavot no rīta pirms darba, vakarā cept maizi. Var brīvdienā pagatavot vakarā, cept no rīta. 

Mīkla
 Šķidrums nedaudz mazāk par pusi no miltiem, atkarībā no miltu kvalitātes.
 Milti 400 gr., ola +ūdens +10gr. cukura =170 gr. (kopā jāsver tāpēc , ka nav zināms kāds būs olas svars.)10 sāls, raugs 4 gr. Pievienojot olu kukulītis būs apaļāks. 

Lietojot Anglijā , Krievijā, Kanādā iegādātus kvalitatīvus miltus olu var nelikt un garoza būs čauganāka.

 Mīcīt kamēr nav redzami milti. 
Raudzēt 40 minūtes. Veidot divus vai trīs kukulīšus (gaumes lieta) garenus (bagetes) apaļus, var cept maizes mašīnā.

 Izveidojot bagetes, var ievietot plastmasas raudzēšanai maisiņā ar visu pannu. Raudzēt 90 minūtes istabas temperatūrā 20-25 grādi.

 Pirms cepšanas ar otiņu un ūdeni samitrināt bagetes virspusi.Ar asu plānu nazi ,žileti iegriezt 0.8 mm rievas.
 Ievietot uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 20-25 minūtes.

 Tiem kam ir vecā tipa gāzes plītis, nav karstā gaisa konvencijas, neregulējas apakša un augša ir pārbaudīts padoms. Ielejiet cepeša pannā ar malējiem lodziņiem glāzi ūdens un uz tās novietojiet cepamo pannu ar maizi.

 Labu apetīti..

19.12.2012

Maigais apelsīns- bezalkoholiskais kokteilis

Maigais apelsīns- bezalkoholiskais kokteilis

Sajauc mikserī saldo  krējumu, ananāsu un apelsīnu sula, plus  ledus. Lej lielā kokteiļa glāzē.
 
Sastāvdaļas
2 cl saldais krējums
2 cl ananāsu sula
5 cl apelsīnu sula


19.12.2012

Pina colada, recepte

Pina colada- bezalkoholiskais kokteilis


Sastāvdaļas /1 personai

1 oz  kokosriekstu piens
3 ledus gabaliņi
2 oz. ananāsu sula

Pagatavošana
Sajauc kokosriekstu pienu ar ananāsu sulu, pasniedz ar ledu


17.12.2012

Ruma kokteilis

 

 

 


Sastāvdaļas:

1 1/2 oz gaišā ruma
3/4 oz laima sula
1/4 oz cukura sīrups
pagatavošana:

Gaišo rumu, laima sulu un cukura sīrupu lej kokteiļu šeikerī ar ledu.
Kārtīgi sakrata.
Lej  atdzesētā kokteiļa glāzē.


09.12.2012

Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu



Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu
Sastāvdaļas
 1 gabals jēra apm. par 2,5 kg
 2 tējkarotes sāls
 1 tējkarote piparu
 4 kāti svaiga rozmarīna jeb 1.5 tējk žāvēta
 3 daiviņas ķiploki
 1 gab sīpols 3 gab burkānu
apm. 1 l ūdens

Piedeva - kartupeļi
 12 gab kartupeļu
 1 gab sīpols
 1 ēdamkarote sviesta
 2 tējkarotes sāls
 ½ tējkarote piparu
 4 ēd k saldākrējuma
 1 tase rīvēts baltais siers
Mērcei:
 4 ēd.k  miltu maisa aukstā ūdenī
 1 ēd. k. upeņu sulas vai vīna
 1 tējk. sojas mērce
 ½ tējk. piparu
 ½ tējk. sāls
Jums nav jābūt šefpavāram , lai iegūtu labu un sulīga jēra cepeti. Noslēpums ir -izmantot gaļas termometru. 
Pagatavošana
1. Jēra stilbu ieberž ar ķiploku, sāli un pipariem. Gaļā iegriež šķēlumus, kuros  iespiež ķiploku  daiviņas.
2. Ietaukotā cepešpannā liek jēra stilbu, pievieno sīpolus un burkānus. Stilba biezākajā daļa ievietot gaļas termometru.  Pielej  apm. 1 litru ūdens.

3. Cep 125 ° C uz 2 st 30 min  Ja termometrs rāda 70 ° C , tad gaļa ir izcepusies  rozā, kad rādās 76 ° C, tad ir izcepusies  cauri. Ļaujiet cepetim atpūties  vismaz 15 min, apsedzot to ar  foliju. Pirms pasniegšanas to sagriež šķēlēs

4. Kartupeļus un sīpolu nomizo,  sagriež tos šķēlītēs. Kartupeļus un sīpolus liek  ietaukotā , sakarsētā cepeš traukā , pievieno  sāli , piparus un pārlej krējumu pāri. Ievieto kartupeļus cepeškrāsnī uz 30-40 min., tad pievieno sieru un cep vēl kartupeļus apm. 15 minūtes, līdz siers ir izkusis un ieguvis zelta krāsu.
Mērce
Uzvāra sulu no cepeti. Pievieno regulāri maisot miltus, kas sajaukti ar ūdeni, vāra apmēram 10 minūtes. Pievieno  vīnu, sojas mērci, sāli un piparus 
Vienkārši, sulīgi un garšīgi!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts