Receptes -
08.01.2015
Izvēlas lielus, oranžus mandarīnus ar raupju mizu, nomazgā, nomizo un pārgriež šķērsām uz pusēm. Katrā mandarīna pusē mīkstumā iesprauž divas krustnagliņas un ar mīkstumu uz augšu novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Atsevišķā trauciņā sajauc brūno cukuru ar kanēli un katru mandarīna pusi apber ar vienu ēdamkaroti masas. Liek krāsnī cepties 8 minūtes 200°C temperatūrā. Pēc izņemšanas no krāsns izņem krustnagliņas, sakārto deserta traukā, dekorē ar plānām, nemizota mandarīna šķēlītēm un dzērvenēm
08.01.2015
Izvēlas mazas vai vidējas bietes un vidēji lielus burkānus Nogriež zaļumus un galus, ja tie ir gari. Krāsni uzsilda līdz 200 C, dārzeņus nomazgā un nemizotus ietin folijā. Liek krāsnī un cep 70 minūtes.
Izņem no krāsns, atdzesē, nomizo un griež aptuveni 0,5 cm biezās ripās. Ņem kazas vai Fetaki sieru, sagriež 0,5 cm biezos gabaliņos. Kārto uz galda šķīvja pamīšus – biete, siers, burkāns, siers.
Pēc izlikšanas ieteicams pārkaisīt ar zaļumiem un pārliet ar pesto mērci. Pasniedz kā uzkodu gan pie gaļas, gan veģetāriem ēdieniem.
08.01.2015
Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu tauku. Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas.
Cep līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180ml baltvīnu no Reinas ielejas (Vācija), kas Latvijā vairāk pazīstams kā Rīslings.
Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu pārlej sautējamā katlā. Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku līdz kāposti paliek mīksti.
Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.
08.01.2015
Krabju salāti
Sastāvdaļas:
200 g krabju gaļa
1 cieti vārīta ola
1 kāts selerijas
1 ēdamkarote loki
08.01.2015
Sastāvdaļas:
1 ziedkāposts
750 ml buljons
400 g siers ar samazinātu tauki saturu
200 g skābais krējums
500 g maltā gaļa
1 sīpols
garšaugi, svaigi
sāls un pipari
muskatrieksts
07.12.2014
4 olas bez dzeltenuma
2 veselas olas (gan dzeltenums, gan baltums)
4 karotes pūdercukura
4 karotes cepamā marcipāna
100 ml Martell konjaka
Lauris Aleksējevs
07.12.2014
4 porcijām nepieciešams:
1 kg brieža gaļas, mugura bez kaula
Marinādei:
Pus tējkarote malta kanēļa
Pus tējkarote malta zvaigžņu anīsa
Pus tējkarote drupinātu melno piparu
Pus tējkarote sausa, malta koriandra
Pus tējkarote malta kardamona
1 ēdamkarote brūnā cukura
Sāls pēc garšas
Visu sajauc, liek brieža gaļai virsū un marinē 1 diennakti.
07.12.2014
1 kg topinambūru
150 g šalotes sīpolu
100 g seleriju kāts
200 g fenhelis
500 g puķkāposts
100 g sviests
100 g saldais krējums
Garšai:
pus tējkarote rīvēta muskatrieksta
1 kanēļa miza
drupināti melnie pipari
sāls pēc garšas
Gatavošana:
Apcep šalotes sīpolu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un pievieno 1 litru ūdens. Vāra uz vidējas uguns līdz visi produkti ir mīksti. Pasniedz ar grauzdētiem riekstiem un meža sēnēm.
07.12.2014
Porciju skaits:
6 -7 porcijas
Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Sastāvdaļas:
1½ kg liellopu gaļas fileja, attīrīta no cīpslām un liekajiem taukiem
2 tējkarotes sāls
1 tējk. piparu
1 sīpols
2 burkāni
5 dl ūdens
25.09.2014
Sastāvdaļas:
1 krūze ķirbja biezeņa
½ krūze mandeļu eļļas (var izmantot arī cita veida eļļu vai sviestu)
½ krūze kļavu sīrupa (vai medus)
1 tējk. vaniļas ekstrakts
2 olas
1 krūze pilngraudu milti
1 tējk. dzeramā soda
1 tējk. malts kanēlis
¼ tējk. malts muskatrieksts
1/8 tējk. maltas krustnagliņas
1 krūze auzu pārslas
2 ēdamk. šokolādes gabaliņi