Viegli pagatavojama ābolkūka
Sastāvdaļas
360 g kviešu miltu
7 g cepamā pulvera
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g malta kardamona
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna
400 ml dabiska jogurta
2-3 nomizoti un daiviņās sagriezti āboli
Virskārtai
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā. Pievieno gabaliņos sasmalcinātu taukvielu, jogurtu un maisa, līdz izveidojas mīkla. To lej ietaukotā veidnē, kuras tilpums – apm. 2 litri. Iespiež ābolu daiviņas mīklā. Pāri pārkaisa niedru cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 45 minūtes.