Sastāvdaļas:
165 ml kokosriekstu piens
4 tases vistas buljons
¼ tases SpiceHouse galangas sakne
2 kāti citronzāles, sagriezti gabaliņos
4 ēdamkarotes zivju mērce
6 SpiceHouse Kaffir laima lapiņas
2 čili pipariņi, sīki sagriezti
3 tases vārīta vistas gaļa (sadalīta gabaliņos)
2 laimi, sagriezti daiviņās
¼ tases svaigas sagrieztas koriandra (kinzas) lapiņas
Pagatavošana:
1. Zupas katliņā ielejam kokosriekstu pienu un vistas buljonu, pievienojam galangas sakni un citronzāli. Uzvārām, samazinām liesmu un uz lēnas uguns vāram 30 minūtes. Nokāšam un ielejam šķidrumu atpakaļ katlā.
2. Gatavajam šķidrumam pievienojam zivju mērci, Kaffir laima lapiņas, čili piparus un vistas gaļu. Uz lēnas liesmas pavāram vēl 30 minūtes. Pasniedzam karstu, dekorējam ar laima daiviņām un sasmalcinātu koriandru.
Receptē nepieciešamās garšvielas:
SpiceHouse galangas sakne
Citronzāle
Kaffir laima lapiņas
Čili pipariņi
Koriandra (kinzas) lapiņas
Izsmalcinātās SpiceHouse garšvielas var iegādāties:
Dzirnavu iela 113A, Upīša pasāža, Rīga
Tel. +371 29395015
www.spicehouse.lv