5 gab. 2,5 stundas + 2 stundas saldētavā
Sastāvdaļas
Muskovado sloksnītēm
100 g sviesta
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g kviešu miltu
1/2 tējkar. cepampulvera
Pildījumam
3 olu dzeltenumi
90 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g siera krēma
300 ml saldā krējuma
100 g aveņu
1/2 citrona sula
100 g melleņu
Dekorēšanai
Avenes
Mellenes
citronu krēms
Noregulē cepeškrāsni uz 200°C.
Sākumā gatavo muskovado sloksnītes: visas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā. Mīklu izrullē un pārliek uz cepampapīra, viegli piespiežot. Cep 8-10 minūtes. Atdzesē un uzglabā sausā vietā. Pirms kūkas gatavošanas cepumus sadrupina un sadala 5 mazās kūkas formiņās (7 cm diametrā).
Olas dzeltenumus ar vaniļas un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Iemaisa siera krēmu.
Saputo saldo krējumu un iecilā olu masā. Visu masu sadala pa bļodām trīs vienādās daļās. Pirmajai daļai pievieno 100 g samīcītu aveņu, otrajai – sulu no puscitrona, bet trešajai – 100 g samīcītu melleņu.
Kā pirmo kūku formiņās virs cepumu drumstalām kārto aveņu siera masu, tad noliek saldētavā uz 30 minūtēm sastingt. To pašu atkārto ar citronu sieru, bet kā pēdējo liek melleņu sieru, atstājot saldētavā uz divām stundām.
Siera kūku izņem no saldētavas 5-10 minūtes pirms pasniegšanas. Noņem formas maliņas, dekorē ar svaigām avenēm, mellenēm un citronu krēmu.
Šo recepti sastādīja
Dansukker