Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

17.08.2011

Jāņogu dzēriens ar vaniļu

Sastāvdaļas

2 l sarkano jāņogu
800 ml ūdens
600 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu


Nomazgā ogas ūdenī. Ieliek tās katlā un pielej ūdeni, uzliek vārīties un vāra 10 minūtes ar uzliktu vāku.

Samīca ogas pret katla malu. Ogu masu ielej sietiņā un ļauj notecēties 30 minūtes.


Ielej dzērienu atpakaļ katlā. Pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Noņem katlu no virsmas. Rūpīgi nosmeļ putas

Iemaisa dzērienā vaniļas cukuru. Dzērienu iepilda siltās, tīrās pudelēs. Noslēdz. Uzglabā vēsumā.


Šo recepti sastādīja    

  

Saistītie raksti

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu
Lieldienu ēdienkartē ieteicams atteikties no „ziemīgi” treknajiem ēdieniem. Pavasara pasta 4 personām
Puķkāpostu un topinambūru krēms ar meža sēnēm un grauzdētiem riekstiem
Zemeņu ievārījums ar balsamico etiķi un melnajiem pipariem
Tomātos sautēta jēra gaļa


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts