Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

25.11.2016

Noslēdzies starptautiskais bārmeņu konkurss “Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016”

“Rīgas Melnā Balzama” kausu šogad iegūst bārmenis no Ukrainas. Labākā no Latvijas bārmeņiem – Marina Vinogradova – 6.vietā.

Rīgas Melnā Balzama kausu un 3000 eiro prēmiju starptautiskajā bārmeņu konkursā “Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016” šogad ieguva bārmenis no Ukrainas – Stanislavs Muhins (Stanislav Mukhin) ar kokteili “Formula 17/52”, kas savā nosaukumā zīmīgi atspoguļo “Rīgas Melnā Balzama” receptūras dzimšanas gadu. 

Pārējās piecas vietas godpilnajā fināistu “sešiniekā” ieguva : 
2.vieta - poļu bārmenis Vojceks Urbanski (Wojcirch Urbanki) ar kokteili “Black Balsa- miko”; 
3.vieta – Igaunijas bārmene Hirja Niit ar kokteili “Ieva”;
4.vieta – bārmenis no Austrijas Georgs Sedriks Tomas (Georg Cedrick Thomas) ar kokteili “The 6th sense”;
5.vieta – Lucia Montanelli no Lielbritānijas ar kokteili “Purple Velvet”;
6.vieta – Marija Vinogradova no Latvijas ar kokteili “Black Secret”. 

Kopumā konkursā piedalījās 49 bārmeņi no 19 valstīm un sadalīja 4800 eiro lielu prēmiju fondu.

Konkursa labākais bārmenis un “Rīgas Melnā Balzama” kausa ieguvējs Stanislavs Muhins par bārmeni strādā jau 16 gadus. Vinš saka: ''Uzvara šajā konkursā man ir liels gods, jo ļoti cienu šo dzērienu. Konkursam gatavojos divus mēnešus. Tostarp, pats savam kokteilim izgatavoju speciālas stikla glāzes, iedvesmojoties no “Rīgas Melnā Balzama” vēstures un šī dzēriena radītāja Abrahama Kunces." 

Starptautiskais konkurss “Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016” notika 24. novembrī Rīgā. Tajā šogad piedalījās 49 bārmeņi no 19 pasaules valstīm. Konkursu organizēja Baltijā lielākais alkoholisko dzērienu uzņēmums “Amber Beverage Group”, kurā ietilpst arī AS “Latvijas balzams”, un Latvijas Bārmeņu federācija. 

Konkursantu sniegumu vērtēja starptautiska degustācijas un tehniskā žūrija, kurā šogad strādāja Starptautiskās bārmeņu federācijas prezidents Rons Bušmans (Ron Busman); Pasaules kokteiļu čempionāta 2011.gada uzvarētājs un molekulāro kokteiļu guru - Mario Hofferers (Mario Hofferer);  viens no 2016.gada pasaules labākajiem vīnziņiem  Raimonds Tomsons un konkursa organizētāja – “Amber Beverage Group” stratēģiskā mārketinga direktors Valters Kaže. 

Degustācijas žūrijas locekļu un organizatoru komentāri: 

 “Šāds pasaules līmeņa pasākums Rīgā notiek otro gadu, un man ir patiess prieks, ka interese par dalību tajā ir bijusi ļoti augsta. Arī dalībnieku sastāvs ir ļoti kvalitatīvs, kas liecina, ka “Riga Black Balsam Global Cocktail Chalenge” konkurss ir jau “atzīmēts” pasaules labāko bārmeņu kalendāros,” saka Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents Raitis Akerblūms. 

“Amber Beverage Group” pārstāvis žūrijā Valters Kaže pauž gandarījumu par interesantajām kokteiļu receptēm, kuras piedāvājuši dalībnieki: “Mūs patīkami  pārsteidza augsta līmeņa kokteiļu prezentācija un receptūras. Bārmeņi bija piegājuši uzdevumam ļoti radoši, dažādi raksturi no dažādiem reģioniem, katram bija jūtama sava stilistika.  Gribu novēlēt, lai tas saglabātos uz priekšu arī nākamajos konkursos!”

Žūrijas loceklis un daudzkārtējais pasaules bārmeņu čempions Mario Hofferers saka: “Gandrīz 50 dažādi kokteiļi apliecināja milzīgās iespējas, ko kokteiļu pagatavošanā paver “Rīgas Melnais Balzams”. Esmu patīkami pārsteigs par augsto prezentācijas līmeni, ko uzrādīja dalībnieki un dažādību – kāds gatavoja klasisku kokteili; kāds pārsteidza ar negaidītu glāzes izvēli; kāds jauca ar alu - tik daudz dažādu kokteiļa DNS kā jau augsta līmeņa bārmeņu čempionātos.”

Starptautiskās Bārmeņu federācijas prezidents Rons Bušmans (Ron Busman), komentējot dalībnieku sniegumu, sacīja, ka galvenais viņa kritērijs vērtējot kokteiļus, bija garšas balanss un harmonija: “Es atzīmēju savus favorītus, un lielākā daļa no tiem bija finālā. “Melnais Balzams” ir loti sarežģīts produkts ar kompleksu garšas kompozīciju. Tādēļ, manuprāt, lielākais bārmeņu izaicinājums bija atrast harmoniju, miksējot kokteiļa sastāvdaļas. Vēlos uzsvērt arī lielisku pasākuma organizāciju un vietas izvēli, kas radīja patiesi pozitīvu gaisotni”. 

Raimonds Tomsons, viens no labākajiem pasaules vīnziņiem un žūrijas loceklis arī atzīst, ka Balzams nav vieglākais dzēriens kokteiļu pagatavošanai, tādēļ būtiski ir atrast pareizo garšas balansu, jaucot dažādas sastāvdaļas. Kopiespaids ir ļoti pozitīvs – mēs meklējam tādus kokteiļus, kuriem ir unikāla garša, un seši no tiem arī ir finālā”. 


Papildu informācija:
Dana Hasana
AS “Latvijas balzams” un “Amber Beverage Group” komunikācijas vadītāja 
Tel.: +371 67011711
Mob.:+371 26355895
E-pasts: dana.hasana@amberbev.com 
www.lb.lv

  

Saistītie raksti

Labākais restorāns pasaulē otro gadu pēc kārtas dāņu restorāns “Noma”
5 labākie restorāni pasaulē
Saldumu pasaulē
Horeca.lv ABC. Pilnveidot viesmīlību restorānā
Recepte: Lentveida makaroni ar čili un garnelēm


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts