Marinēta skumbrija tā ir lieliska pikanta uzkoda
Var gatavot kārto marinādi un pārliet ar to zivs fileju, tādā gadījumā skumbrija būs gatava jau pēc 30 minūtēm,
bet ja ir vairāk laika, tad var marinēt skumbriju aukstā marinādē, tas aizņems 12 stundas.
Sastāvdaļas:
2 vidēja izmēra svaigas skumbrijas
2 sīpoli
2 ēdamkarotes sāls
100 gr olīvu eļļa
100 gr balzamiko etiķis
2-3 lauru lapas
3-4 krustnagliņas
daži graudiņi melnie pipari
50 gr. sojas mērce
1 tēj. k. cukurs
pētersiļi
Pagatavošana:
Zivi notīra, nogriež asti un galvu, izgriež lielo asaku, noskalo, uzmanīgi noņem ādu.
Zivs filejas sagriež 3 cm gabaliņos.
Sagatavo marinādi: sajauc etiķi, sojas mērci, cukuru, garšvielas, pusi sāli, maisa, līdz izšķīst sāli un cukuru. Ielej eļļu. Atkārtoti samaisa, lai iegūtu emulsiju.
Marinādi uzkarsē, ik pa laikam apmaisa - ir svarīgi, ka tā kļūst karsta, nedrīkst vārīties (optimālā temperatūra 70-80 grādi).
Kārto zivi traukā un apber ar otru pusi sāls.
Kad marināde ir uzkarsusi, pievienot sīki sagrieztus zaļumus- pētersīļus, noņemt no plīts, samaisīt un uzliet zivij.
ļaut iemarinēties 30 min.
Labu apetīti!