Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

10.08.2021

Ātrākie un sulīgākie salāti vasarā – arbūzs ar brinzu un svaigu baziliku


Kad ārā ir saulains un burvīgs laiks, un rit straujš ikdienas ritms, nekas nevar būt labāks par sulīgu, ātri pagatavojamu un vieglu maltīti, kas piepildīs vēderus un vienlaikus atspirdzinās. Šefpavārs Raimonds Zommers šajā vasaras nedēļas nogalē aicina baudīt arbūzu citādāk – pavisam jaunā kombinācijā - kopā ar brinzas sieru, svaigu baziliku un balzametiķa krēmu. 

“Arbūzs ir viens no vasaras iecienītākajiem augļiem, kas priecē ar savu saldo, sulīgo un svaigo garšu. Lai arī visbiežāk šo augli iecienīts baudīt svaigā veidā un bez piedevām kādā karstā vasaras dienā, taču, izmantojot kripatiņu iedvesmas un radošuma, arbūzu var pievienot maltītei kā gardu sastāvdaļu. Šādi pagatavoti salāti būs īpaši piemēroti karstai vasaras dienai, lai atveldzētos, turklāt salātu pagatavošana neaizņems daudz laika un tiem nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.


Sastāvdaļas 

4 personām:

1,5 kg arbūzs
250 g siers brinza
200 g dārza mellenes 
1 podiņš svaiga bazilika
4 ēd.k. balzametiķa krēms


Pagatavošana
Sagriež gabaliņos arbūzu bez mizas, liek to traukā un pievieno bazilika lapiņas. Traukā esošos arbūza gabaliņus pārlej ar balzametiķi un viegli apmaisa. Uz šķīvja izvieto sagatavotos arbūza gabaliņus un pasniedz kopā ar sagrieztu brinzas sieru, svaigām mellenēm un svaigi plēstām bazilika lapiņām.



  

Saistītie raksti

Kā ēst suši
Sasildīt sevi „no iekšpuses”
El Bulli – pasaulslavens restorāns ar neredzētiem ēdieniem
Horeca ABC- kafijas degustācija
Vai zināji, kas ir labākais olbaltumvielu avots?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts