Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

15.05.2018

Atklājam trīs desertu receptes no aizvadītās Restorānu nedēļas ēdienkartes

Aizvadīto nedēļu pavadījām gardēžu zīmē, kad Rīgas labākie restorāni aicināja nobaudīt izsmalcinātas maltītes par īpaši izdevīgām cenām. Jau piekto gadu arī restorāna “Piramīda”šefpavārs Artūrs Brucis ar komandu ņēma dalību Rīgas restorānu nedēļā, uzņemot vairāk kā 400 viesus. Lai pagarinātu svētku sajūtu, Artūrs Brucis piedāvā trīs saldo ēdienu receptes, kas būs piemērotas siltiem vakariem draugu vai ģimenes lokā. 

Pavlova ar krēmu, svaigām ogām un marinētu kumkvatu



Gaisīgā pavlova ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri nāk klajāar jaunām kūkas variācijām. Restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vieglajai kūkai pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu. 

Izejvielas sešām porcijām

Bezē:
4 olas baltumi 
200 grami cukura

Krēms:
150 ml saldā krējuma
100 grami maskarpone 
50 grami cukura 
20 ml karameļu liķiera
20 grami ogas, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, jāņogas

Marinēts kumkvats:
100 grami kumkvata
100 grami cukura 
200 ml ūdens 
Garšvielas: anīss, kanēlis, krustnagliņas, smaržīgie pipari

Pagatavošana: 

Bezē:
Sakuliet olas baltumus ar mikseri stingrās putās, lēnām pievienojot cukuru. Kad masa ir gatava, iepildiet to konditorejas maisā. Pēc tam izklājiet uz cepešpannas cepamo papīru, un izspiediet apaļas formas bezē masu (viena formīte diametrā aptuveni 5cm). Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 90 grādiem, un cepiet bezē aptuveni divas stundas. Pēc tam izņemiet no krāsns un atdzesējiet. 

Knifiņš: labākam rezultātam olas baltumu pirms putošanas paturiet ledusskapī. 

Krēms: 
Saputojiet saldo krējumu, pievienojot maskarpones krēmu, cukuru un karameļu liķieri. 

Marinēts kumkvats: 
Sagrieziet kumkvatu nelielās ripiņās. Sīrupa pagatavošanai uzvāriet ūdeni ar cukuru un garšvielām. Pievienojiet kumkvatu, un vēl nedaudz pavāriet. Pēc tam sīrupu atdzesējiet. 

Servē: 
Ieklājiet bezē uz pamatnes, pārklājiet ar krēmu un dekorējiet ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu. 




Vārīts bumbieris saldajā vīnā un safrānā, pasniegts ar vaniļas krēmu un svaigām ogām




Ja vēlaties pārsteigt viesus, pagatavojiet gardu un vizuāli baudāmu saldo ēdienu, kura pamatā ir vienkāršais un veselīgaisauglis – bumbieris. Labā ziņa – lielākā daļa nepieciešamo produktu noteikti jau atrodas Jūsu virtuves skapīšos. 

Izejvielas sešām porcijām 

1 kg bumieru

Marināde:
1 litrs mājas vīna
150 grami cukura
Garšvielas: anīss, krustnagliņas, rozā pipari, smaržīgie pipari, kanēlis
0,00005 grami safrāna

Vaniļas krēms
400 ml piena
200 grami cukura
50 grami miltu
6 olas
1 vaniļas pāksts
Ogas pēc izvēles, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, mellenes un jāņogas
Dekoram – ēdamie ziedi

Pagatavošana: 

Bumbieris: 
Nomizojiet bumbierus, sagrieziet uz pusēm, un izņemiet serdi. Lejiet katliņā vīnu un vāriet, pievienojot cukuru, safrānu un garšvielas. Kad vīns ir uzvārījies, lieciet iekšā bumierus, un vāriet, kamēr tie ir gandrīz gatavi. Pēc tam bumbieri atdzesējiet, līdz tas ir gatavs pasniegšanai. 

Vaniļas krēms: 
Uzkarsējiet pienu, atgrieziet un iztīriet vaniļas pāksti no sēkliņām, un pievienojiet pienam. Sakuliet olas ar cukuru un izsijātus miltus, pakāpeniski lejot klāt uzvārīto pienu un vienmērīgi apmaisot.  Iegūto masu lieciet karsēties uz lēnas uguns, līdz tā sabiezē. Pēc tam krēmu atdzesējiet. 

Knifiņš: Kopējo masu labāk gatavot ūdens peldē, lai izvairītos no piedegšanas. 

Servē: 
Kārtojiet bumbierus ar krēmu uz šķīvja pēc saviem ieskatiem, dekorējot ar svaigām ogām. 


Svaigas zemenes ar šokolādes krēmu

Ja esi steigā, bet pirmie viesi jau klauvē pie durvīm – šefpavārs Artūrs Brucis iesaka pēdējā brīža glābiņu – svaigas zemenes ar šokolādes krēmu. Ātrs, bet ne mazāk gards saldais ēdiens, ko likt galdā. Tikai trīs sastāvdaļas un gatavs! 

Izejvielas sešām porcijām

250 grami zemenes, smalki sagrieztas

Krēms:
300 ml saldais krējums
50 grami šokolādes – tumšā vai gaišā – pēc ieskatiem 

Pagatavošana:

Krēms:
Saputojiet saldo krējumu, izkausējiet šokolādi un pievienojiet iegūtajam krēmam, saimaisiet. 

Servē:
Izvēlēties savai gaumei un iespējām atbilstošus trauciņus, piemēram, burciņas, stikla glāzes, māla podiņi, kuros lieciet kopā zemenes un saldo krēmu. Papildus variet izmantot šokolādes skaidiņas, kaltētus banānus u.c. 























  

Saistītie raksti

Vistas krūtiņa ar ziedkāpostu biezeni- recepte
Īstais laiks izvēlēties, kur mācīties
Izmēģiniet jaunu, ērti online programmu savam biznesam absolūti bezmaksas!
Pērļu grūbas ar kuprlaša ikriem – recepte Baltā galdauta svētkiem
Rudens Rīgas restorānu nedēļa jau nākamnedēl


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts