Vispirms zivs ir jānotīra, jānomazgā un rūpīgi jānožāvē. Zivs gabalam, kas nav tīra fileja, bet kurai ir āda, nepieciešams veikt griezumu vairākās vietās, lai cepjoties tā nemainītu formu
• cep labāk olīveļļā
• gabali nedrīkst būt lielāki par 4 cm
• lai izveidotu kraukšķīga mīklu var pannēt rīvmaizē, panētas zivis nelips pie pannas
• lai mazināt dūņu garšu upes zivij var izmantot muskatriekstu - vienkārši pievienot nedaudz rīvētu muskatriekstu pie rīvmaizes vai miltiem, atkarībā no tā ko izvēlas pannēšanai
• Ja saldūdens zivij ir ļoti spēcīga dūņu smarža, tad var pirms cepšanas zivi mērcēt pienā ( apmēram 30 min ) vai aukstā ūdenī ar pilienu etiķa, tad nosusina un cep
•Sarkano zivi var marinēt baltvīnā vai citrona sulā ar garšvielām, pēc tam cep. Marinētu zivi jācep īsāku laiku, pietiek ar 1 minūti no katras puses
• Zivi var cept uz grila. Pirms gatavošanas uz grila, zivi var ierīvēta ar sāli un garšvielām. Baltā zivs ir sausāka nekā sarkanā, tādēļ cepšanas laikā ieteicams iesmērēt ar sviestu vai olīvu eļļu
•Cepot lasi tas jācep 1 x no vienas puses un 1x no otras puses, negrozot lieki