Brokoļi jāvāra 5-12 minūtes
Lai saglabātu vitamīnus un minerālvielas, tad svaigi brokoļi termiski jāapstrādā ne ilgāk kā 5-7 minūtes, bet saldētus brokoļus, jāliek vāroša ūdeni un jāvāra 10-12 minūtes.
Cukīni 10-30 minūtes
Jauni cukini, bez mizas un sēklām jāapstrādā termiski 20-30 minūtes. Smalki kubiņos sagriezti cukini būs gatavi jau 10-12 minūtēs.
Kāposti 15-25 minūtes
Sasmalcinātu kāpostu vāra 15 līdz 25 minūtes.
Briseles kāposti 5-12 minūtes
Svaigi Briseles kāposti jāvāra 5-7 minūtes, bet sasaldēti 10-12 minūtes .
Ziedkāposti 10-15 minūtes
Svaigi ziedkāposti sadalīti mazākos gabaliņos, jāielaiž verdošā ūdenī un jāvāra 10-12 minūtes. Saldēti ziedkāposti ir jāvāra 15-17 minūtes. Lai ziedkāposti saglabātu baltumu, un nekļūtu tumši tad vārīšanās sākumā jāpievieno cukura graudiņš.
Kartupeļi 20-25 minūtes
kartupeļi, kas vecāki par 3 mēnešiem (vidēja lieluma) jāvāra 20-25 minūtes. Jaunie kartupeļi jāvāra 10-15 minūtes.
Burkāni 20-25 minūtes
Burkāni jāvāra 20-25 minūtes. Nemizotos burkānos vāroties labāk saglabājas vitamīni un minerālvielas.
Bietes 50- 60 minūtes
Bietes gatavība ir atkarīga no tās izmēriem. Parasti bietes vāra ar mizu. Jāvāra apmēram 50 minūtes, pēc tam nolej karsto ūdeni un uzlej augstu.
Ķirbis 20-30 minūtes
Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un vāra sālsūdenī 20-30 minūtes.
Spināti 3-5 minūtes
Spinātus nomazgā, ieliek verdošā ūdenī un vāra 3-5 minūtes, noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.