Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

15.10.2015

Godu saldā putra

Šo putru gatavo no miežu putraimiem,vai kailgraudu kviešu graudiem, ūdens, cukura (vai sīrupa, ievārījuma), sviesta, ogām, riekstiem un saldā krējuma.

Gatavošanas procesā,uz lēnas uguns sutina putraimus, kad izsutināti mīksti, pievieno ogas, riekstus, sviestu un saldo krējumu.  Putra gatava pasniegšanai. Klāt var pasniegt ogu mērci un sviestu. Kā zinām, putra ar sviestu nav sabojāta un laba kamēr karsta, kā mīlestība. Tāpēc putra kādreiz ap 17.gadsimtu tika pasniegta godos un īpašos gadījumos, arī kāzās.


Donu saimniece, Ilze









  

Saistītie raksti

Tomātos sautēta jēra gaļa
Brīnišķīgais Visu svēto dienas priekšvakars
Augļi un ogas veidos ēdienu izsmalcinātu un bagātinās to ar vērtīgām uzturvielām
Maizes recepte var cept arī maizes cepamajā mašīnā
Cepta forele saldā krējuma mērcē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts