Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Pikantā ābolu un valriekstu kūka
Sastāvdaļas:
3 skābi āboli
420 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 olas
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
150 ml saulespuķu eļļas
390 g miltu
1 1/2 tējkar. cepamā pulvera
1 1/2 tējkar. sodas
1 ēdamkar. malta kanēļa
1 tējkar. malta kardamona
1/2 tējkar. rīvēta ingvera
1/2 tējkar. sāls pārslu
100 g drupinātu valriekstu
Glazūrai
150 g Dansukker pūdercukura
4 ēdamkar. saldā krējuma
100 ml svaigā krēmsiera
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
3 ēdamkar. ūdens (ja nepieciešams, var pievienot papildus)
Ābolu sagriež šķēlītēs, pievieno sīrupu, olas, Muscovado cukuru, vaniļas cukuru, eļļu. Visu lielā traukā samaisa.
Atsevišķi samaisa pārējās sausās sastāvdaļas un pakāpeniski, maisot, pievieno āboliem, veidojot vijīgu masu. Pievieno valriekstus.
Maisījumu lej ietaukotā 2 l tilpuma kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 175 °C 55-60 minūtes. Atdzesē.
Glazūras sastāvdaļas ar virtuves kombainu sastrādā vijīgā masā. Ja masa ir par biezu, papildina ar mazliet ūdens.
Glazūru pārlej kūkai un pirms pasniegšanas atstāj ledusskapī vismaz 20 minūtes.