Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

17.02.2017

Medījumu gaļa ir veselīgs gardums, izmēģini stirnas cepeti


Medījumu gaļa no mājlopu gaļas atšķiras ar to, ka tā satur vairāk minerālsāļu, vitamīnus un mazāk taukus. 

Medījumu gaļa ir bagātīgs olbaltumvielu, dzelzs, fosfora un kālija avots, pateicoties zemajam tauku saturam, šai gaļai ir zemāka enerģētiskā vērtība, tāpēc to iesaka iekļaut ēdienkartē ne tikai ikdienā, bet arī, ja jāgatavo maltīte kādam sasirgušajam. 

Dietologi uzsver medījumu gaļas uzturvērtību, jo šie dzīvnieki savā uzturā nav saņēmuši ne hormonus, ne medikamentus, kurus mēdz pievienot mājlopu barībai. 

Sastāvdaļas:

 2kg stirnas mugura ar ribām; 
 200g cauraugušas treknas cūkgaļas;
 100g skābais krējums;
 4 vidēji lielas daivas ķiploku;
 cepeškrāsns maiss;
 pipari, sāls, chilli piparu maisījums, ķimenes.

Pagatavošana:

1. Stirnas gabalu ierīvē ar sāli un pipariem. 
2. Stirnas gaļas gabalā izdara iegriezumus un ievieto sagrieztas ķiploku daiviņas un cūkas speķi. 
3. Stirnas gaļu iesmērē ar skābo krējumu, iesmērē arī kārtīgi gar kaulu un cenšas iegriezuma vietas piepildīt ar krējumu.
4. Pārkaisa ar ķimenēm, ja gribas asumiņu pievieno chilli piparu maisījumu.
5. Sagatavoto gaļas gabalu liek cepeškrāsns maisā, galu aizsien ciet. 
6. Liek cepties 220°C aptuveni 2 stundas.

  

Saistītie raksti

Recepte - Pasta ar desu
Kvalifikācijas apliecinājums – panākumu stūrakmens
SIA ARKOLAT uzlabo servisu HoReCa nozares uzņēmumiem
Brieža gaļas gulašs (recepte)
Sasildīt sevi „no iekšpuses”


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts