Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

12.03.2015

Fugu zivs - netradicionālās virtuves augstākā meistarklase


Fugu (burtiski „ezera cūka”) ir japāņu dotais vārds lodeszivij. Fugu ir letāli indīga zivs, jo tās organismā ir ļoti daudz tetrodoksīns, taču tā ir kļuvusi par iecienītu delikatesi netradicionālās virtuves piekritējiem.



Tās pagatavošana ir izteikti sarežģīta, jo prasa lielu precizitāti toksisko orgānu atdalīšanai, nesabojājot pārējo gaļu. Augstās bīstamības dēļ fugu pagatavošana tiek stingri kontrolēta, dažās valstīts pat aizliegta. Lai iemācītos fugu sagatavot pareizi, ir jāiziet speciālas apmācības. Ir zināmi vairāki gadījumi, kad taisot fugu mājas apstākļos rezultāts ir letāls.



Tiek uzskatīts, ka zivs garšīgākā daļa ir tās aknas, taču tās ir arī visindīgākās. Kopš 1984. gada Japānā fugu aknu pasniegšana restorānos tika aizliegta. Fugu ir kļuvusi par pieprasītāko un zināmāko ēdienu japāņu virtuvē. Arī Latvijā dzirdēts par iespēju nogaršot fugu, taču tikai augstākās klases restorānos, un pagaidām nav arī informācijas, vai šī zivs šodien vēl tiek pasniegta kādā no Latvijas restorāniem.

Kā pagatavot fugu - šefpavāra meistarklase 

video

  

Saistītie raksti

Topa viesnīcas EIROPĀ
Atvērta pieteikšanās konkursiem Latvijas 2022.gada pavārs/pavārzellis, Novada garša, Zero wasste challange
17. Septembris plkst. 18:30 Vina degustācija – Paul Jaboulet Aine vīnu pasaulē
Rudens Rīgas restorānu nedēļa ir sākusies
Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera recepšu krājumiem (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts