Šie kraukšķīgie cepumi būs lielisks gardums ikvienā Ziemassvētku vai Jaunā gada galdā. Tie ir viegli pagatavojami un patiešām kūst uz mēles. Izmēģini arī Tu šo recepti, kas nāk no slavenā britu pavāra Džeimija Olivera krājumiem!
Sastāvdaļas
200 g nesālīta sviesta
150 g pūdercukura
50 g gaiši brūnā „Muscovado” cukura
1 liela ola
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
325 g miltu
100 g melnās, piena vai baltās šokolādes
50 g krējuma konfekšu
50 g žāvētu augļu
50 g riekstu
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lielā bļodā 2 minūtes puto sviestu, pūdercukuru un „Muscovado” cukuru.
Pievieno olu un vaniļas ekstraktu. Pievieno miltus un 1 tējkaroti jūras sāls un labi samaisi, lai izveidotos mīkla. Rupji sagriez šokolādi un krējuma konfektes un iemaisi tās mīklā, pievieno žāvētos augļus un riekstus, tad ieliec ledusskapī vismaz uz divām stundām. Mīklu ledusskapī vari turēt līdz pat trim dienām.
Izklāj mīklu uz cepamā papīra un izmanto saldējuma karoti, lai no mīklas izveidotu bumbiņas. Vienā cepšanas reizē liec pannā sešas bumbiņas un cep aptuveni 15 minūtes, kamēr tās kļūst bāli zeltainas.
Atstāj cepumus uz pannas pāris minūtes, tad uzliec uz šķīvja dzesēties, un cep nākamo porciju.
Tija Ezeriņa