Cukini ir viens no populārākajiem dārzeņiem. Tas ir veselīgs un satur maz kaloriju,īpaši garšīgi ir jauni cukini. Jaunos cukini svaigā veidā var pieviet salātiem un uzkodām. Tos var cept, sautēt, marinēt.
Piedāvajam recepti- āzijas uzkoda no marinētiem cukini
Sastāvdaļas:
500 g jaunu cukini
5 g sāls
40 grami medus,
4 daiviņas ķiploki
10 g koriandrs
5 g piparmētras
10 gramus ingvera
1 čili pipari
5 g citrona mizu,
10 ml austeru mērce
70 ml olīveļļa
20 ml sezama eļļa
sezama sēklas
Pagatavošana:
1. Jaunu cukini sagriež plānās strēmelēs. Uzkaisa sāli, samaisa un atstāj uz 15 minūtēm, lai atdalās sula..
2. marinādei: sajauc citronu sulu, sojas mērci un austeru mērci, medu, olīveļļu un sezama eļļu.
Nomizo ķiplokus. Sarīvē ķiploku un ingveru. Sagriež čili piparus, izņemiet sēklas. Sasmalcināt piparmētras un koriandru.
Visas marinādes sastāvdaļas samaisa.
3. Apcep sezama sēklas uz sausas pannas.
4. Nolej šķidrumu, kas izvedojies no cukini - sāls maisījuma.
Marinādi uzlej cukini un viegli samaisa.Liek cukini ledusskapī. Pēc 30 minūtēm tie ir gatavi, bet labāk, ja tie marinējās pāris stundas, tad garša marināde labāk ievilksies. Pirms pasniegšanas cukini pārkaisa ar sezama sēklām un koriandrukoriandrs.