27. decembris 18:00 Vīnziņa Ginta Sniedzes speciālā degustācija Pa Ruma izcelsmes pēdām
Ruma vēsture ir tikpat nozīmīga un sena kā cukura vēsture. Cik vien ilgi cilvēki ir ražojuši cukuru, izmantojot cukurniedres, tik ilgi ir ticis gatavots šis spirtotais dzēriens ar saldo garšu, kurš sākotnēji kalpoja kā zāles pret dažādām tropu slimībām. Pasaules apceļotāji cukurniedri ir atklājuši un veduši no vienas vietas uz otru, meklējot tai vislabvēlīgākos augšanas apstākļus, tāpēc rums var nākt no ļoti dažādām teritorijām un reģioniem. Karību salu reģions ir izrādījies viens no veiksmīgākajiem cukurniedru audzēšanā un arī ruma ražošanā, no šejienes arī interesantākais un kvalitatīvākais rums. Par to un daudz ko citu Ginta Sniedzes aizraujošajā degustācijā. Piemeklēsim arī atbilstošus eksotiskus ēdienus. Cena 35Ls
5. janvāris Plkst. 18:00 Jaunākās Veģetārās virtuves receptes. Šefpavārs Sergejs Šipurovs. Kurss krievu valodā
Šefs piedāvās kādas no savām ļoti interesantajām un izsmalcinātajām receptēm, šoreiz izvēloties ēdienus no tik populārās veģetārās virtuves. Lieliska meistarklase, lai smeltos jaunas idejas kā dažādot veģetāro ēdienkarti. Cena 25Ls
7. janvāris plkst. 18:00 Francijas konditorejas klasika ar Ingu Kalniņu un Reini Čerņajevu
Šoreiz gatavosim īstos klasiskos franču desertus: peldošās salas, bumbierus Belle Helene, klasisko rīsu pudiņu ar melnajiem rīsiem un mandeļu pienu, ziemai piemērotās greipfrūtu tartes ar olbaltuma cepurīti. Kursa cena 25 Ls
9. janvāris plkst. 18:00 Vīna vakariņas Venēcijas vīnu pasaulē ar vīnzini Gintu Sniedzi
Venēcija ir ne tikai ar spilgtu vēsturi apveltīts reģions Ziemeļaustrumu Itālijā, bet arī viens no lielākajiem kvalitatīva vīna ražotājiem valstī. Lai gan sarkanvīns tiek ražots vairāk, Venēcijas baltvīns ir plaši pazīstams ar savu kvalitāti un šajā reģionā tiek ražots pasaulē pazīstamais Soave vīns. Šis reģions ir mājvieta arī tādiem ļoti slaveniem vīniem kā Bardolino, Valpolicella un Amarone. Šajā vakarā kopā ar Gintu Sniedzi viesosimies Venēcijas vīnu pasaulē un baudīsim tipisku Itālijas maltīti kopā ar šiem slavenajiem vīniem. Kursa cena 30Ls
12. janvāris plkst. 13:00 Jaunumi viesību uzkodās kopā ar Jāni un Maiju Kairiem
Lai gan lielais svinību laiks ir galā, šajā reizē konditorejas meistari dalīsies ar jaunām receptēm un iespējām uzmeistarot jaukas, interesantas un veselīgas viesību uzkodas arī ziemā no produktiem, kuri ir pieejami mūsu veikalos. Kursa cena 25Ls
14. janvāris plkst. 18:00 Suši gatavošanas klasika ar Hotel Bergs virspavāru Gati Grosbergu
Šajā kursā apgūsim suši gatavošanas pamatus. Sapratīsim kā pagatavot suši rīsus. Noskaidrosim kādi ir klasiskie suši veidi un kādas sastāvdaļas tiem nepieciešamas. Paši gatavosim dažādus klasiskos suši un, protams, tos arī nogaršosim. Kursa cena 25 Ls
16. janvāris plkst. 18:00 Itālijas klasiskie ēdieni ar Gintu Kleinu un Normundu Šaiteru
Ilggadīgais restorāna Monte Rosso šefpavārs kopā ar Viesistabas šefu Normundu Šaiteru dalīsies savā daudzu gadu pieredzē, gatavojot klasiskos itāļu ēdienus. Piemeklēsim atbilstošus itāļu vīnus. Cena 25Ls
19. janvāris plkst. 18:00 Dažādas jaunas zivju sagatavošanas receptes ar Reini Čerņajevu
Jaunais un ļoti talantīgais Viesistabas virspavārs ir krājis pieredzi gan ārzemju restorānos, gan arī pie slavenajiem Latvijas šefpavāriem Laura Aļeksējeva, Normunda Šaitera un Heinriha Erharda, tagad dalīsies ar savu pieredzi ar Viesistabas viesiem gatavojot mūsdienīgas un veselīgas zivju receptes. Cena 25Ls
26. janvāris plkst. 18:00 Jūras veltes ar Sergeju Šipurovu. Kurss krievu valodā
Šajā reizē izcilais šefpavārs Sergejs Šipurovs gatavos dažādas jūras veltes kopā ar Viesistabas viesiem. Iepazīsim dažādas interesantas receptes un baudīsim ēdienus kopā ar piemērotiem vīniem. Cena 30Ls