Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Padomi gaļas grilēšanai

Pirms grilēšanu, gaļu jāizņem no ledusskapja vismaz pusstundu pirms cepšana, lai sasilst.

Ja marinādē izmanto eļļu, tad marinēšanas laiks ir ilgāks, jo eļļa aiztur garšvielu iesūkšanos gaļā.

Šašlika gabaliņu ieteicamais izmērs ir 3-4cm. Ja gabaliņi būs mazāk, tad gaļa var apdegt. Ja gabaliņi būs lielāki – tos vajadzēs ilgāk cept, un nebūs tik ērti ēšanai.

Gaļa jāgriež perpendikulāri šķiedrai.
Uz viena iesma nesprauž gaļu un dārzeņus, jo tiem ir atšķirīgs cepšanās ilgums. Gaļa jāsprauž uz iesmiem paralēli šķiedrai.
Uz iesmiem gaļas gabaliņi jāsprauž ļoti tuvu viens pie otra, lai neveidotos spraugas un gaļa nezaudētu sulīgumu.
Putnu gaļu (it īpaši karstā vasaras laikā) ieteicams cept līdz pilnīgai gatavībai, to var pārbaudīt iedurot ar dakšiņu biezākajā vietā. Ja sula, kas iztek ir caurspīdīga, tad gaļa ir gatva, bet ja rozā vai asiņaina, tad vēl jāgrilē.

Mīksta gaļa kļūst, ja marinādei pievieno skābumu veidojošus produktus, piemēram, citronu, kefīru, jogurtu, etiķi,  ābolskābes, gurķu marinādes u.tml. Sulīgumu gaļai piedod,laba un kvalitatīva eļļa.
 
Bagātīgi jāpievieno garšvielas, derēs  - dilles, sīpolus, piparus, ķiplokus, majorānu u.tml.

  

Saistītie raksti

Ravioli
Ko derētu zināt par zivīm
Kāda virtuves galda virsma ir piemērota produktu apstrādei?
Melnās sezama sēklas
Kā izvēlēties virtuves iekārtas?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts