Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.10.2022

Vegāniem draudzīga konditoreja


Ieklausoties iedzīvotāju vēlmēs un izrādītajā interesē, Maxima turpina paplašināt vegāniem draudzīgo gatavo maltīšu klāstu. Šoreiz īpašu uzmanību pievēršot tiem, kuriem garšo saldumi. Jau esošo sortimentu papildina četri jauni un gardi konditorejas izstrādājumi, kas paspilgtinās našķošanos gan ikdienā, gan svētkos. Šobrīd sortimenta jaunumus ir iespējams iegādāties piecos veikalos, taču pakāpeniski tie tiks ieviesti visos Maxima veikalos Latvijā. 

Plašo Meistara Marka sortimentu papildina vegāniem draudzīgi konditorejas izstrādājumi, kuru gatavošanā izmantoti tikai augu valsts produkti – augļu kēkss ar žāvētiem augļiem, Jorkas kēkss ar žāvētām dzērvenēm, braunijs ar sēklām un žāvētām dzērvenēm, kā arī Bristoles kēkss ar žāvētām aprikozēm. Klientu ērtībai jaunie gardumi atrodami veikalu konditorejas izstrādājumu stendā un ir apzīmēti ar zaļu uzlīmīti, kas liecina par vegāniem draudzīgu produktu.

“Šis gads Maxima Latvija ir aizvadīts inovāciju zīmē gan uzlabojot veikalu vidi visā Latvijā, gan arī pilnveidojot esošo sortimentu, tostarp “Meistara Markas” gatavo maltīšu klāstu. Jau pavasarī “Meistara Markas” sortimentu papildinājām ar vairāk nekā 15 dažādām, pilnvērtīgām augu valsts maltītēm, kā arī vasaras sezonā mūsu pircējus iepazīstinājām ar sezonai raksturīgiem gardumiem, piemēram, sojšliku jeb sojas šašliku. Novērojam, ka arī veikalu apmeklētāji ir atzinīgi novērtējuši kulinārijas jaunumus. Līdz ar rudens sākumu un svētku tuvošanos, turpinām paplašināt gatavo maltīšu klāstu tieši desertu kategorijā ar pavisam jaunām garšām, kas atsvaidzinās ikviena iedzīvotāja našķošanās rituālu,” stāsta "Maxima Latvija" Pārtikas ražošanas attīstības daļas vadītājs Vilnis Cīrulis.

“Prieks par jaunu vegānisku saldo ēdienu, kas ir gatavs pasniegšanai un ēšanai uzreiz. “AUGam” komanda ļoti novērtē “Maxima Latvija” līdz šim ieviestos augu valsts produktus un ar nepacietību gaida jaunus gastronomiskus pārsteigumus,” komentē biedrības “AUGam” valdes locekle Marta Turkopule. 

Kopumā “Meistara Markas” piedāvājumā ir vairāk kā 15 maltītes īpaši paredzētas cilvēkiem, kas izvēlas uzturā lietot tikai augu valsts produktus, kā, piemēram, sautējums meksikāņu gaumē, Āzijas zupa ar rīsu nūdelēm un čia deserts ar aprikožu želeju.

Visu ēdienu sastāvā ir tikai augstākās kvalitātes augu valsts produkti un daļu no tiem nodrošina tādi zīmoli kā “Unilever”, “Santa Maria” un “Valdo”, kas ir kā nozares kvalitātes simbols, nodrošinot nepieciešamās augu izcelsmes valsts sastāvdaļas. Tas nozīmē, ka jaunie “Meistara Markas” vegāniskie produkti ļauj baudīt iecienīto maltīti neuztraucoties par gaļas klātbūtni ēdienā, bet nezaudē arī savu garšu un sātīgumu.

                                                                                                                                 
Laura Bagātā
 

  

Vēl ziņas

Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts