Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.04.2014

SIA “Spilva” apgrozījums 2013. gadā sasniedza 19,2 miljonus eiro

Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma “Spilva” apgrozījums 2013. gadā fiksēts 19,235 milj. eiro (13,519 milj. latu) apjomā. Tas ir par 4,9% vairāk nekā iepriekšējā (2012.) gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 18,341 milj. eiro (12,890 milj. latu). “Spilvas” 2013. gada peļņa veido 1,15 milj. eiro (809 tūkst. latu), ko paredzēts investēt uzņēmuma attīstībā.


“Uzņēmuma apgrozījuma pieaugums bija iespējams, pateicoties veiksmīgam darbam kā Latvijas, tā eksporta tirgos. Pārdošanas apjomu pieaugums Latvijā 2013. gadā veidoja 4,1%, bet ārvalstu tirgos kopējais pieaugums bija 8,9%, sasniedzot 3,115 miljonus eiro (2,189 milj. latu). 
Eksporta pieaugums aizvadītajā gadā ir bijis lielāks nekā liecināja aplēses gada sākumā,” informē “Spilvas” finanšu direktors Toms Didrihsons.

Uzņēmuma 2013. gada peļņa sasniedza 1,15 milj. eiro (809 tūkst. latu) apjomu, kas ir par 35,2% vairāk nekā 2012. gadā, kad peļņa veidoja 851 tūkst. eiro (598 tūkst. latu). “Spilvas” 2013. gada peļņa tāpat kā iepriekšējā gadā tiek investēta uzņēmuma attīstībā, kas nozīmē arī investīciju apjoma pieaugumu.

 Šī gada “Spilvas” investīciju projektu galvenais virziens – bezkonservantu produktu ražošanas attīstīšana. 2014. gada ieguldījumu gaitā tiek modernizēti attiecīgie ražošanas posmi un ieviesti jauni tehnoloģiski procesi, kas ļauj uzņēmumam attīstīt bezkonservantu produktu ražošanu.

“Uzņēmuma peļņas rādītāju izaugsmi pozitīvi ietekmē fakts, ka “Spilvai” 2013. gadā nebija ilgtermiņa aizņēmumu no bankām vai citām finanšu institūcijām. Aizvadītajā gadā turpināja palielināties uzņēmuma paša kapitāls, sasniedzot 12,81 milj. eiro (9,13 milj. latu), kas ir par 10% vairāk salīdzinājumā ar 2012. gadu,” skaidro “Spilvas” finanšu direktors.



Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts