Par šī gada labāko vīnzini kļuvis Ronalds Pētersons no Tallink Hotel Rīga
Par Latvijas 6.Vīnziņu konkursa uzvarētāju pēc divu dienu sacensībām kļuvis Ronalds Pētersons, kas pārstāv Tallink Hotel Rīga restorānu. Viņa kolēģis Zigmārs Kalniņs ieguva godpilno otro vietu. Jāatzīmē, ka abiem konkursantiem tās ir pirmās sacensības un prieks par uzvaru ir pat pārsteigums.
Saņemot diplomu un balvas no Latvijas Vīnziņu konkursa starptautiskās žurijas, 1.vietas ieguvējs - vīna viesmīlis Ronalds Pētersons neslēpa, ka pat sākumā īsti nav noticējis savai uzvarai: „Mans galvenais mērķis bija tikt finālā un pat necerēju, ka varēšu uzrādīt tik labu rezultātu, jo vairāki konkurenti – kolēģi bija jau ar konkursu pieredzi. Tagad tikai jāgatavojas Baltijas čempionātam, kas notiks oktobra beigās Tartu.
Vaicāts par to, kas izdevies un kur vēl jānoslīpē prasmes, Ronalds Pētersons atzīst, ka jūtas pārliecinoši vīna dekantēšanā jeb pasniegšanā, sacensībās labi veicās arī „aklajās” dzērienu degustācijās. „Tomēr šajā nozarē ir jābūt daudzus gadus, lai sekmīgi tiktu galā ar visiem uzdevumiem, kas prasa padziļinātas zināšanas”, saka 2011.gada Latvijas labākais vīnzinis. Viens no sarežģītākajiem sacensību uzdevumiem dalībniekiem bija tieši tā sauktās „aklās degustācijas”, kurās bija jāuzmin 2 vīni un 5 stiprie alkoholisko dzērieni.
Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Raimonds Tomsons atzīmēja, ka ir patīkami pārsteigs par šī gada dalībieku labo sniegumu, jo lielākai daļa no someljeriem nebija konkursu pieredzes. „Mūsējie ir stipri dekantēšanā, vēl jāpieslīpē prasmes „aklajās” dzērienu degustācijās,, bet pārējais iespaids jārada ar šarmu un, protams, nemitīgi jāpilnveidojas un jāmācās”, saka vīnzinis un šī gada konkursa organizators Raimonds Tomsons.
Trešo vietu šī gada someljēru konkursā ieguva jau pieredzējušais Kaspars Vēzītis, kurš dēvē sevi par neatkarīgo vīna ekspertu un pārstāv alkoholisko dzērienu izplatītāju „Skorpions”. Vienīgā dāma finālā – Irina Sjomočkina no restorāna „Foody” ieņēma godpilno 4.vietu astoņu someljeru konkurencē.
Trīs labākie finālisti oktobra beigās pārstāvēs Latviju ikgadējā 6. Baltijas Vīnziņu čempionātā „Vana Tallinn Grand Prix”, kas notiks Tartu. Čempionātu organizēs tā ilgadējais atbalstītājs, viens no Baltijas lielākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem A/S „LIVIKO” sadarbībā ar Baltijas valstu Vīnziņu asociācijām.
6. Latvijas Vīnziņu jeb someljeru konkursa fināls šogad notika izstādes „Rīga Food” ietvaros. Vīnziņi sacentās teorētisko zināšanu testā un 4 labākie finālā rādīja savu prasmi dzērienu atpazīšanā, dekantēšanā, pasniegšanā, vīna kartes labošanā un dzērienu piemērošanā dažādiem ēdieniem. Šogad konkursā piedalījas 8 jaunie Latvijas vīnziņi.
Vīnziņu sniegumu vērtēja profesionāla žūrija: Latvijas Vīnziņu Asociācijas prezidents Raimonds Tomsons, Igaunijas Sommeljēru Asociācijas prezidente Kristel Nõmmik, Lietuvas Sommeljēru Asociācijas prezidents Arunas Starkus, Latvijas Vīnziņu Asociācijas valdes loceklis Romāns Komars, kā arī Latvijas iepriešējo konkursu uzvarētāji Gints Sniedze un Aigars Lukstiņš.
Avots: www.sommelier.lv
Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācija
Saņemot diplomu un balvas no Latvijas Vīnziņu konkursa starptautiskās žurijas, 1.vietas ieguvējs - vīna viesmīlis Ronalds Pētersons neslēpa, ka pat sākumā īsti nav noticējis savai uzvarai: „Mans galvenais mērķis bija tikt finālā un pat necerēju, ka varēšu uzrādīt tik labu rezultātu, jo vairāki konkurenti – kolēģi bija jau ar konkursu pieredzi. Tagad tikai jāgatavojas Baltijas čempionātam, kas notiks oktobra beigās Tartu.
Vaicāts par to, kas izdevies un kur vēl jānoslīpē prasmes, Ronalds Pētersons atzīst, ka jūtas pārliecinoši vīna dekantēšanā jeb pasniegšanā, sacensībās labi veicās arī „aklajās” dzērienu degustācijās. „Tomēr šajā nozarē ir jābūt daudzus gadus, lai sekmīgi tiktu galā ar visiem uzdevumiem, kas prasa padziļinātas zināšanas”, saka 2011.gada Latvijas labākais vīnzinis. Viens no sarežģītākajiem sacensību uzdevumiem dalībniekiem bija tieši tā sauktās „aklās degustācijas”, kurās bija jāuzmin 2 vīni un 5 stiprie alkoholisko dzērieni.
Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Raimonds Tomsons atzīmēja, ka ir patīkami pārsteigs par šī gada dalībieku labo sniegumu, jo lielākai daļa no someljeriem nebija konkursu pieredzes. „Mūsējie ir stipri dekantēšanā, vēl jāpieslīpē prasmes „aklajās” dzērienu degustācijās,, bet pārējais iespaids jārada ar šarmu un, protams, nemitīgi jāpilnveidojas un jāmācās”, saka vīnzinis un šī gada konkursa organizators Raimonds Tomsons.
Trešo vietu šī gada someljēru konkursā ieguva jau pieredzējušais Kaspars Vēzītis, kurš dēvē sevi par neatkarīgo vīna ekspertu un pārstāv alkoholisko dzērienu izplatītāju „Skorpions”. Vienīgā dāma finālā – Irina Sjomočkina no restorāna „Foody” ieņēma godpilno 4.vietu astoņu someljeru konkurencē.
Trīs labākie finālisti oktobra beigās pārstāvēs Latviju ikgadējā 6. Baltijas Vīnziņu čempionātā „Vana Tallinn Grand Prix”, kas notiks Tartu. Čempionātu organizēs tā ilgadējais atbalstītājs, viens no Baltijas lielākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem A/S „LIVIKO” sadarbībā ar Baltijas valstu Vīnziņu asociācijām.
6. Latvijas Vīnziņu jeb someljeru konkursa fināls šogad notika izstādes „Rīga Food” ietvaros. Vīnziņi sacentās teorētisko zināšanu testā un 4 labākie finālā rādīja savu prasmi dzērienu atpazīšanā, dekantēšanā, pasniegšanā, vīna kartes labošanā un dzērienu piemērošanā dažādiem ēdieniem. Šogad konkursā piedalījas 8 jaunie Latvijas vīnziņi.
Vīnziņu sniegumu vērtēja profesionāla žūrija: Latvijas Vīnziņu Asociācijas prezidents Raimonds Tomsons, Igaunijas Sommeljēru Asociācijas prezidente Kristel Nõmmik, Lietuvas Sommeljēru Asociācijas prezidents Arunas Starkus, Latvijas Vīnziņu Asociācijas valdes loceklis Romāns Komars, kā arī Latvijas iepriešējo konkursu uzvarētāji Gints Sniedze un Aigars Lukstiņš.
Avots: www.sommelier.lv
Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācija