Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.07.2011

Notiks 2011. gada Latvijas Vīnziņu konkurss

Lai noteiktu Latvijas labāko vīnzini jeb someljēru un popularizētu vīna kultūru, 7. un 8. septembrī notiks 2011. gada Latvijas Vīnziņu konkurss.

Konkursu rīko Latvijas Vīnziņu asociācija sadarbībā ar “Nautimus” (AS “Liviko”) un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

7. septembrī konkursa pusfinālā “Hotel Jūrmala SPA” telpās vīnziņu zināšanas tiks pārbaudītas teorētiskajā testā, kā arī vīna novērtēšanas un vīna pasniegšanas (dekantēšanas) mākslā. Savukārt 8. septembrī starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2011” laikā Ķīpsalā norisināsies konkursa lielais fināls, kurā sacentīsies četri labākie kandidāti. Fināla dalībnieki sacentīsies dzirkstošā vīna pasniegšanā, stipro alkoholisko dzērienu un vīnu “aklajā” degustācijā, meklēs kļūdas dzērienu kartē, kā arī sniegs rekomendācijas ēdienu un dzērienu saderībā.

“Ja pērn “Riga Food” laikā Latvijas labākie vīnziņi rādīja paraugdemonstrējumus, tad šogad tās būs īstas sacensības. Tas būs atraktīvs pasākums, kurā ikviens varēs klātienē vērot Latvijas labāko vīnziņu uzstāšanos un cīņu par vērtīgām balvām, kā arī par tiesībām pārstāvēt Latviju Starptautiskajā Baltijas someljēru konkursā jau šā gada oktobrī,” stāsta Latvijas Vīnziņu asociācijas valdes loceklis Mārcis Mitrevics.

Tie vīnziņi, kuri nebūs iekļuvuši konkursa finālā, 8. septembrī Ķīpsalā sacentīsies Mazajā finālā, kurā uzdevums būs pudeli šampanieša vai dzirkstošā vīna pēc iespējas precīzāk izliet žūrijas noteiktā glāžu skaitā.

Konkursā var piedalīties jebkurš interesents, kurš ir profesionāli saistīts ar vīna vai viesmīlības biznesu un konkursa norises dienā ir vismaz 21 gadu vecs. Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija.

Pieteikties dalībai konkursā var līdz 7. augustam pa e-pastu: Raimonds.tomsons@restorans.vincents.lv. Papildus informācija, konkursa nolikums un dalībnieku pieteikuma anketas var atrast www.sommelier.lv

Konkursa fināls Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā sāksies 8. septembrī plkst. 12.00, savukārt Mazais fināls – plkst. 15.15.
 
Latvijas Vīnziņu asociācija skaidro, ka vīnzinis jeb someljērs restorānā vai veikalā atbild par vīna iepirkumiem, to pareizu uzglabāšanu un pārdošanu. Vīnzinis ir tas, kurš noskaidro, ko cilvēks vēlas sagaidīt no vīna, iesaka dzērienu un paskaidro, kāda būs ēdiena saderība ar vīnu, lai tā izgaršošana tik tiešām radītu baudu. Vīnziņa zināšanas nebūt neaprobežojas tikai ar vīnu, viņam jāprot orientēties arī stipro dzērienu, kā arī  tējas un kafijas pasaulē.

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2011” notiks 2011. gadā no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2011” papildina Gastronomijas festivāls, plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi www.rigafood.lv


Raimonds Tomsons, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents
Ilze Stebera, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja

  

Vēl ziņas

Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts