Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.03.2018

NEFF virtuves aprīkojums ienāk Latvijā

Ceturtdien, 15.martā, galerijā "Viesistaba" notika vācu virtuves aprīkojumu kompānijas NEFF prezentācija.
Vakariņās piedalījās portāla Horeca.lv pārstāvji un dažādas Latvijā populāras personības, tostarp modes dizainere Indra Salceviča, uzņēmēja Marika Ģederte, pasākumu un televīzijas raidījumu vadītāji Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš, māksliniece Ieva Bondare ar dzīvesbiedru Mārtiņu Bondaru, modes lietpratējs Sergejs Hatanzeiskis un vairāki ēdiena blogeri, lai iepazītos ar beidzot arī Baltijā pieejamajām “NEFF” virtuves iekārtām un to priekšrocībām.

NEFF prezentācija notika īpašā  formātā

Šoreiz viesi uzkodas, pamatēdienu  un desertu gatavoja sev paši! No viesiem tika izveidotas trīs darba grupas, kur katrai tika piešķirts savs ēdiens. Pašiem nācās griezt, rīvēt, vakumēt, tvaicēt un likt cepeškrāsnī. Procesā var iemācīties gan lietot modernu virtuves tehniku, gan pāris gudrības no izciliem šefpavāriem. Ēdienu gatavošanu vadīja - NEFF zīmola vēstnieki un šefpavāri Gatis Grosbergs, Hannele no Somijas un Marten no Zviedrijas. 

Darba gaitā viesi varēja iepazīties ar NEFF funkcionālo virtuves tehniku - no vakuuma atvilktnēm līdz tvaika krāsnīm. Gatavojot šādi, ēdiens nezaudē savas vērtīgās īpašības. Par to mēs pārliecinājāmies paši! Lasi kopā ar garšvielām ieliek  vakuuma maisiņā un pēc tam vakuuma atvilktnē, kur no tā tiek izsūkts viss gaiss. Pēc tam to ieliek tvaika krāsnī un ļauj gatavoties 30 minūtes. Rezultātā lasis ir saglabājis krāsu, smaržu, konsistenci un galvenais - piesātinātu un nevainojamu garšu! Šādi var gatavot arī gaļu un dārzeņus.

Kopā ar šefpavāriem viesi lika galdā restorāna cienīgus ēdienus – laima eļļā gatavotu lasi ar saldskābo seleriju un citrusu želeju, liellopa satē ar krāsnī ceptu kartupeļu biezeni ar vasabi, kas ietīts filo mīklā, ar medū marinētiem burkāniem, sinepēm un Āzijas ķiploku mērci. Saldajā viesi baudīja šokolādes kūku ar citrona saldējumu, kuru pagatavoja ar šķidro slāpekli, aveņu karameles lauskām un veselām avenēm.

"Priecājos, ka varēju pavadīt šo vakaru ar lieliskiem cilvēkiem un pagatavot neaizmirstamas vakariņas. Mums pašiem bija iespēja pagatavot restorāna cienīgus ēdienus, izmēģinot pašiem lieliskās “NEFF” virtuves iekārtas. Neesmu saldo ēdienu cienītāja, bet pagatavotā šokolādes kūka ar citrona saldējumu bija kaut kas vienreizējs. Sākotnēji nebiju domājusi palikt ilgāk kā divas stundas, bet ir pagājušas jau gandrīz piecas, tas jau kaut ko liecina - lielisks vakars,” pārdomās par meistarklasi dalās uzņēmēja Marika Ģederte.

"Šis bija viens liels piedzīvojums. Man ļoti patika šī vakara atmosfēra, draudzīgā gaisotne, lieliskie ēdieni un, protams, gatavot kopā ar tik pieredzējušiem šefpavāriem bija neaizmirstami. Komandas darbs bija vienreizējs – katram bija savi uzdevumi, bet kopā  radījām trīs gardus ēdienus. Ēst ir bauda un, ja varam gūt baudu ne tikai ēdot, bet arī pagatavot kopā šos ēdienus, pavadot draudzīgā atmosfērā šo vakaru, tad es esmu tikai ieguvēja,” apliecina modes dizainere Indra Salceviča.

Virtuves iekārtu zīmols “NEFF” ir pieredzes bagāts, ievērojams un populārs Eiropā, bet jauns Baltijas valstīs. “NEFF” lepojas ar vairāk nekā 140 gadu pieredzi ēdienu gatavošanā, savukārt zīmola darbības pamatprincips ir pavisam vienkāršs – ēdiena gatavošana iedvesmo cilvēkus, un cilvēki iedvesmo mūs.

“NEFF” piedāvā cepeškrāsnis, dažādas plīts virsmas, tvaika krāsnis, pilnībā automātiskus kafijas automātus, trauku mazgājamās mašīnas, sildīšanas atvilktnes, ledusskapjus un saldētavas, mikroviļņu krāsnis, kā arī tvaika nosūcējus. “NEFF” novatoriskie izstrādājumi sniedz iespēju pagatavot kārdinošas maltītes.

Iesakām katram izmēģināt pieredzi, ko sniedz viegli lietojamas virtuves iekārtas, lai kopīgi pagatavotu bagātīgu ēdienu lieliskā kompānijā!



Horeca.lv


Galerija

  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts